App van de week: toch nog naar Olav Mol luisteren met Grand Prix Radio

App van de week: toch nog naar Olav Mol luisteren met Grand Prix Radio

Het is raceweekend en over een paar uur luisteren we weer naar de ronkende motoren van die prachtige Formule 1-bolides. Het is alleen wel even wennen met de nieuwe commentatoren. Mis je Olav Mol te erg, dan is er een oplossing, namelijk de Grand Prix Radio-app.

Grand Prix Radio

Grand Prix Radio heeft een bijzondere app laten ontwikkelen, namelijk eentje waarbij je kunt luisteren naar de Formule 1-geluiden en het commentaar van Olav Mol, precies zoals we dat al honderd jaar gewend zijn. Hiervoor kun je het geluid van bijvoorbeeld ViaPlay muten op je televisie en dan de app inzetten om toch nog het vertrouwde geluid van Olav te horen.

De app maakt het mogelijk om te synchroniseren met de Formule 1-uitzendingen: dat kun je helemaal zelf instellen, dus als je bijvoorbeeld een stream kijkt met wat vertraging erop, dan kun je zorgen dat de Grand Prix Radio-appcommentaren alsnog exact gelijk lopen met dat van de race. Het maakt daarbij niet uit of je naar ViaPlays livestream kijkt of die van F1TV Pro.

Grand Prix Radio
De Formule 1 gaat weer beginnen: seizoen 2022 gaat van start. Mis je Olav Mol te erg, dan is er een oplossing, namelijk de Grand Prix Radio-app. ..

Meer info

Formule 1-commentaar Olav Mol

Je kunt het helemaal zelf synchroniseren door een slider te gebruiken die vanzelf opent in de webplayer van het radiostation. Grand Prix Radio schrijft: “De slider is herkenbaar vormgegeven, zoals bij bijvoorbeeld Spotify. Dit is voor iedereen herkenbaar en makkelijk bruikbaar. Belangrijk is dat je in de app van Grand Prix Radio bijtijds de slider opstart, zo kan je een buffer opbouwen waardoor het synchroniseren uiteindelijk dus mogelijk is. Het meest ideale zou zijn om vijf minuten voor aanvang van de Formule 1-uitzending de app al aan te zetten om zo die buffer op te kunnen bouwen.”

Olav schijnt ook in zijn commentaar aangeven wat er te zien is, zodat je het beeld nog beter kunt synchroniseren. Dat doet hij in het opwarmrondje. Naast het zoetgevooisde geluid van de bekende race-expert is er ook gewoon het geluid van de boordcomputers en de geluiden op de baan te horen, dus je kunt met een gerust hart je televisiegeluid op stil zetten en je telefoon (of eventueel een Bluetoothspeaker) gebruiken voor het geluid.

App van de week: toch nog naar Olav Mol luisteren met Grand Prix Radio

Raceseizoen 2022 van start

Nog een paar uur en dan gaat het los: maakt Ferrari inderdaad een comeback en lukt het Lewis Hamilton om zijn kampioenstitel terug te pakken van Max Verstappen? Het raceseizoen 2022 gaat om 16:00 uur van start met de eerste grand prix van het jaar: Bahrein. Veel plezier!

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Maak jij gebruik van de Grand Prix Radio-app? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen? Laat ze nu achter in de reacties onder dit artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties