App van de week: schiet de perfecte foto met de Adobe Photoshop Camera

App van de week: schiet de perfecte foto met de Adobe Photoshop Camera

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Adobe staat bekend om zijn suite van Creative Cloud-apps, waaronder Photoshop. Onder de noemer van Photoshop heeft de ontwikkelaar recentelijk de Photoshop Camera-app voor de Play Store en App Store uitgebracht. Met de app kan je onder andere gemakkelijk filters op foto’s toepassen.

Adobe Photoshop Camera

Adobe heeft de Photoshop Camera-tool opgezet als de perfecte camera-app voor gebruikers van het influencer-medium: Instagram. Zoals de naam van de app suggereert, werkt de app als een camera en is het daarna mogelijk om de foto’s naderhand te bewerken. Wat de app speciaal maakt is dat je effecten, zoals een filter, live kan toepassen op foto’s die je zou willen maken. Op die manier weet je op voorhand wat het eindresultaat is en hoef je niet achteraf aan de slag om te foto aan te passen.

App van de week: schiet de perfecte foto met de Adobe Photoshop Camera

Liever alsnog achteraf de foto aanpassen, dan behoort dat eveneens tot de mogelijkheden. Nadat je de Photoshop Camera-app opent en een foto hebt gemaakt, kun je klikken op de weergave van alle foto’s die je hebt gemaakt. Linksonder vind je de knop om filters toe te passen, terwijl rechtsboven een knop is toegevoegd om de instellingen van de foto aan te passen. Via dit menu kan je onder andere het contrast en de helderheid van de foto aanpassen.

Gerelateerde artikelen

Meer dan 100 effecten

Adobe zegt dat er meer dan 100 effecten beschikbaar zijn via de Photoshop Camera-app die gratis te gebruiken zijn; het bedrijf zou constant bezig zijn met het toevoegen van nieuwe filters. Een deel van de filters zijn standaard aanwezig op de telefoon, terwijl de andere filters tijdens het gebruik van de app op de telefoon gedownload kunnen worden. Sommige effecten, waaronder Reverie, maken het mogelijk om de buitenlucht aan te passen. Op basis van testen blijkt dit verrassend goed te werken.

App van de week: schiet de perfecte foto met de Adobe Photoshop Camera

Adobe zegt gebruik te maken van AI om de lucht te herkennen en daarop het effect toe te passen – het wordt in ieder geval erg makkelijk om een speciale foto te schieten die perfect op Instagram zou passen. Er zijn wel nadelen te benoemen, waaronder de werking met specifieke camerasensoren. Bij testen op de OnePlus 8 Pro bleek enkel de hoofdcamera en selfiecamera werkzaam te zijn. Tenzij het specifieke toestel dat jij gebruikt door Adobe wordt ondersteund, zal dit eveneens voor jou gelden.

Gerelateerde artikelen

Photoshop Camera installeren

Adobe Photoshop Camera is gratis te gebruiken, maar vraagt gebruikers wel om zich te registreren bij Adobe – het is daarnaast mogelijk om met een Google-account in te loggen bij Adobe. Het is niet mogelijk om de applicatie te gebruiken zonder registratie. Waarom Adobe vereist dat je inlogt voor zijn Photoshop Camera-app, is ons nog onbekend. Voor Adobe gebruikers met Creative Cloud kan ik het nog begrijpen: voor hen worden foto’s digitaal opgeslagen.

App van de week: schiet de perfecte foto met de Adobe Photoshop Camera

Na het inloggen in de Photoshop Camera dien je de app toegang te geven tot je locatie en je camera, waarna je direct gebruik kan maken van de applicatie. Via de drie puntjes bovenaan kan je nog enige instellingen naar wens aanpassen, indien dat nodig is. Nadat je een foto hebt gemaakt biedt Adobe de mogelijkheid om hem direct te delen via social media, waaronder Instagram en WhatsApp.

Adobe Photoshop Camera

Adobe Photoshop Camera

Adobe Photoshop Camera Adobe heeft een hele reeks fotobewerkings-apps in de Play Store staan en voegt daar nu Adobe Photoshop Camera aan toe. Deze app pakt ..

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk