App van de week: ruim je thuisscherm op met Niagara Launcher

App van de week: ruim je thuisscherm op met Niagara Launcher

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Telefoons worden een steeds belangrijker onderdeel van ons bestaan, maar het thuisscherm is niet bepaald opgeruimd. Niagara is misschien wel de meest minimalistische launcher die je ooit zal tegenkomen op Android. Wat de launcher te bieden heeft? Lees het artikel om daar alles over te weten te komen.

Niagara Launcher

Misschien denk je: het thuisscherm dat ik heb is toch prima? Alles wat je nodig hebt staat erop en is makkelijk te vinden. Wie ben ik om te zeggen dat dit niet zo is, maar tegelijkertijd heeft Niagara met zijn launcher wel een erg mooi pakket klaargestoomd. In plaats van alle apps in één keer te tonen, kiest de ontwikkelaar van deze launcher ervoor om enkel de belangrijkste apps direct te tonen. Dit zijn de apps die je – zoals later in dit artikel ook naar voren zal komen – zelf kan selecteren.

App van de week: ruim je thuisscherm op met Niagara Launcher

Daarmee kun je eigenlijk altijd alle belangrijke apps in één keer openen, het openen van de applade is daarmee wellicht verleden tijd. Er is natuurlijk nog wel een applade aanwezig voor alle apps die in eerste instantie niet zichtbaar zijn op het thuisscherm. Om de ‘applade te openen’ klik je simpelweg op één van de letters aan de rechterzijde. Vervolgens wordt de lijst met apps geopend en kun je, als dat nog nodig is, door te scrollen ook andere apps bekijken. Er is overigens ook een zoekfunctie voor de applade, die is rechtsonder aanwezig na het openen van de applade.

Launcher installeren

Nadat je Niagara uit de Google Play Store hebt gedownload, kun je de app openen vanuit de applade van je oude launcher. Als het toestel daarom vraagt zal je moeten accepteren dat de launcher ofwel eenmalige, dan wel voor altijd als thuisscherm gebruikt wordt – dit kun je altijd weer aanpassen. Als dat scherm voorbij is gekomen, zal je voor het gebruik van deze launcher de algemene voorwaarden moeten accepteren. Het is verder niet nodig om gegevens in te vullen, daar zal de app tijdens en na de installatie ook niet om vragen.

App van de week: ruim je thuisscherm op met Niagara Launcher

In de eerstvolgende stap dien je de belangrijkste apps te selecteren. Niagara biedt ruimte voor acht apps, maar het mogen er ook minder zijn. Zijn de belangrijkste apps geselecteerd? Klik dan onderin op het vinkje. De installatie wordt op dat moment afgerond en je kunt vervolgens de launcher gaan gebruiken – zo simpel is Niagara. Wel zijn er nog een aantal interessante functies waar wij je graag van op de hoogte stellen.

Notificaties uitlezen

Een van de belangrijkste functies is de mogelijkheid om notificaties uit te lezen. Notificaties zullen zo op het thuisscherm verschijnen bij de relevante app. Tevens wordt de mediabediening voor apps als Spotify op het thuisscherm weergegeven als men ervoor kiest de notificaties uit te laten lezen door Niagara Launcher. Om dit in te stellen dien je het instellingen-menu van de launcher te openen. Dit kun je doen door op het rondje rechtsonder te klikken en vervolgens ‘Niagara Launcher’ te openen. Daarna kunnen de notificaties via ‘Mogelijkheden en toepassingen’ ingeschakeld worden.

App van de week: ruim je thuisscherm op met Niagara Launcher

Als we in dit menu blijven, kun je ook de verborgen apps aanpassen door apps toe te voegen of door ze uit de lijst te halen. In deze lijst met instellingen vind je ook de mogelijkheid om door te vegen alle apps te kunnen doorzoeken, evenals de instellingen voor het Niagara-widget. Let wel, een groot deel van die instellingen zijn betaald. Pas als je Niagara Pro neemt kun je die instellingen aanpassen.

Gerelateerde artikelen

Op het thuisscherm van het instellingen-menu van de launcher vind je ook het kopje ‘Uiterlijk’. Met die instellingen kun je bijvoorbeeld de achtergrond van de launcher aanpassen, het formaat van de icoontjes veranderen en het thema van de launcher aanpassen (licht of donker). Voor een deel van de functies is, vergelijkbaar met andere instellingen, een betaalde versie van Niagara vereist.

Niagara Launcher Pro

Bij het aanklikken van sommige functies in Niagara zal opvallen dat je ervoor moet betalen. Voor het abonnement betaal je 3,99 euro per jaar. Niagara biedt ook de mogelijkheid om de app eenmalig te kopen, daarvoor betaal je 10,99 euro. Je betaalt daarna geen jaarlijks abonnement meer. Uiteraard kun je de app ook gratis gebruiken, maar de betaalde functionaliteit kan net iets waardevoller zijn. Ben jij van plan om Niagara Launcher uit te proberen? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Niagara Launcher

Niagara Launcher

Niagara doet eigenlijk wat zijn naam doet vermoeden. Hij tovert je startscherm om in een waterval van applicaties en meldingen. De bedoeling is dat je sneller toegan ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk