App van de Week: Roadtrippers is ideaal voor een Amerikaans avontuur

App van de Week: Roadtrippers is ideaal voor een Amerikaans avontuur

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het kan soms een uitdaging zijn om een vakantie te plannen. Je moet ook aan zoveel denken: wat neem je mee, hoe laat moet je ergens zijn, waar ga je slapen, wat ga je eten, wat wil je doen? Er zijn veel handige apps die je kunnen helpen je reis te plannen, maar zeker als het gaat om Amerikaanse roadtrips, dan moet je deze app hebben.

Roadtrippers

Zoals de naam doet vermoeden is het vooral een app die geweldig is als je er met de auto of de fiets op uittrekt en van plek naar plek reist. Je kunt invullen van waar naar waar je reist en daarna kan de app je allerlei hotels, restaurants en activiteiten aanraden. Dat scheelt weer een heleboel zoeken op Tripadvisor. Volgens de makers van de app zijn er meer dan 25 miljoen tripjes gepland met behulp van Roadtrippers.

Je hoeft voor deze app geen account aan te maken, maar het is wel handig om het wel te doen. Je kunt dan namelijk makkelijker dingen opslaan. Sowieso werkt de app al een stuk beter als je je locatie aanzet, zodat hij weet waar hij aan toe is. Echter heeft dat wel pas zin als je al op de locatie bent, want een nadeel dat aan Roadtrippers kleeft is dat het niet bepaald Europa-minded is.

Roadtrippers - Trip Planner

Roadtrippers - Trip Planner

Het kan soms een uitdaging zijn om een vakantie te plannen. Je moet ook aan zoveel denken: wat neem je mee, hoe laat moet je ergens zijn, waar ga je slapen, wat ga j ..

Erg veel VS

Er zijn buiten de Verenigde Staten wel locaties in de wereld waar je Roadtrippers kunt gebruiken, en ook in bijvoorbeeld Frankrijk kom je zeker plekken tegen, maar over het algemeen is het wel een erg Engelstalig gefocuste app. Dat wil zeggen dat je er bijvoorbeeld een leuke backpacktrip in Australië mee kan plannen, maar geen Eurotrip. Jammer, want het zit goed in elkaar, waardoor het er baat bij zou hebben als het een wat completer geheel was.

Het leuke aan de app is dat er namelijk ook routes instaan. Dus bijvoorbeeld iemand die de Route 66 heeft gedaan en daar een mooie Roadtrip van heeft aangemaakt. Wel kun je met een gratis account binnen deze app een maximum van 7 plekken toevoegen aan je Roadtrip. Wil je meer, dan kun je naar Plus upgraden waarbij je 150 plekken per trip krijgt om te gebruiken. Ook kun je dan gebruikmaken van offline maps en krijg je opties om je Roadtrip met vrienden te delen om samen je tripje te plotten.

Gerelateerde artikelen

Grote reizen

Roadtrip is een mooie app, maar het is jammer dat hij op dit moment nog vooral gefocust is op locaties waar Engels wordt gesproken. Aan de andere kant zijn de Verenigde Staten, Canada en Australië wel typisch gebieden waar je een grote roadtrip zal maken, dus mocht je een geluksvogel zijn die binnenkort naar één van deze locaties gaat, dan is dit zeker een app om mee te nemen.

App van de Week: Roadtrippers is ideaal voor een Amerikaans avontuur

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Heb jij nog een goede tip voor een app om een roadtrip mee te plannen? Deel het nu in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk