App van de Week: Remind Me houdt je agenda schoon

App van de Week: Remind Me houdt je agenda schoon

Er zijn dingen waarvoor je echt geen herinnering nodig hebt, maar moet je bijvoorbeeld op een bepaald tijdstip medicatie nemen of wil je jezelf helpen herinneren om tijdens het werken regelmatig even een pauze te nemen, dan is een melding op je telefoon handig. Tegelijkertijd wil je waarschijnlijk niet dat je hele agenda vol staat met meldingen. Daarvoor is Remind Me handig.

Remind Me

Even een pil nemen, dat kost geen kwartier, maar in de Google Calendar zou je meteen veel rommel in je agenda hebben staan. Remind Me is een eenvoudige app waarin je alleen maar meldingen kunt instellen die vervolgens op je smartphone worden weergegeven. Erg handig, want hierdoor kun je in je agenda gewoon je afspraken zetten zoals een concert of een werkopdracht, terwijl je jezelf wel een herinnering kunt sturen om even pauze te nemen of bijvoorbeeld voor je naar het concert gaat nog even je hond uit te laten.

Bij sommige mensen werkt het brein zo dat je dat vanzelf wel onthoudt en doet, maar hoe meer kleine taakjes je moet opslaan, hoe moeilijker het wordt om die aankomende zaken te onthouden. Hier kan een app als Remind Me goed bij helpen. Zo kun je bijvoorbeeld ook instellen dat je elke dag of elke week op een bepaalde dag een herinnering krijgt. Hierdoor hoef je de herinnering maar één keer in te stellen en zolang die app op je telefoon staat, krijg je die reminder.

Remind Me - Notification Reminder
Er zijn dingen waarvoor je echt geen herinnering nodig hebt, maar moet je bijvoorbeeld op een bepaald tijdstip medicatie nemen of wil je jezelf helpen herinneren om ..

Meer info

Lekker eenvoudig

Remind Me floreert in eenvoud. Niet alleen in wat hij kan en hoe hij eruit ziet: het is echt heel simplistisch reminders maken, bekijken welke je hebt ingesteld en that’s it. Ook hoef je geen account aan te maken, in te loggen of wat dan ook. Je hebt die app op je telefoon, kunt hem meteen gebruiken en je hoeft er ook niets voor te betalen. Het enige wat je af en toe moet verduren zijn reclamebanners in die app, die vooral opvallen omdat de rest van de applicatie zo basic in elkaar zit. Heel vervelend zijn ze, mede door hun kleine omvang, echter niet.

Ik zou je graag meer vertellen over Remind Me, maar eigenlijk is deze app gewoon wat hij is, juist omdat de appmakers het kleinschalig hebben gehouden. Het is helder wat je ermee kunt en zeker als je zoekt naar een app die je ergens aan kan helpen herinneren, zelfs kleine dingetjes op werk of in het gezinsleven, dan kun je Remind Me met een gerust hart inschakelen. Heeft het de mooiste interface die we ooit zagen? Zeker niet, maar hij doet wat hij belooft zonder verdere tierelantijnen en dat is zeker als het om herinneringen gaat een goede focus.

App van de Week: Remind Me houdt je agenda schoon

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Heb jij Remind Me wel eens geprobeerd? Deel het nu in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties