App van de Week: Recover Athletics helpt je lijf herstellen

App van de Week: Recover Athletics helpt je lijf herstellen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De wetenschap is het er nog niet over eens: is een warming-up of cooling-down na het sporten goed voor je lijf of niet? Daarover oordelen we niet, maar als je bijvoorbeeld een blessure hebt of kans hebt op een blessure, dan is het wel goed om wat extra aandacht te geven aan dit gebied. Daarvoor heeft Strava de Recover Athletics-app ontwikkeld, die we bespreken in deze editie van App van de Week.

Recover Athletics

Prehab: het is niet een woord dat je vaak tegenkomt, maar het betekent prehabiliteren. Kortom: zorgen dat je je lichaam klaarmaakt voor de sportieve activiteit om zo blessures te voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Je kunt zeker bij hardlopen snel blessures oplopen, omdat je bij elke stap veel druk zet op je gewrichten en je spieren. Maar ook voor andere sporten is Recover Athletics heel geschikt.

Je kunt de app linken aan je Strava-account, waarop het een gepersonaliseerde routine aanraadt. Je kunt er echter ook voor kiezen zelf bepaalde oefeningen te kiezen, Wel zitten veel van die oefeningen achter een betaalmuur (à 7,99 euro per maand), dus je moet wel betalen om deze app echt goed te gebruiken. Wat je ervoor krijgt zijn die routines, eventueel dus afgestemd op jouw Strava-prestaties, en de mogelijkheid om in te vullen welk ‘cijfer’ je je zwakke plek geeft.

App van de Week: Recover Athletics helpt je lijf herstellen

Strava

Heeft je achillespees er vandaag echt geen zin in, dan scoor je hem een 4 en zorg je dat je oefeningen doet die hier goed bij passen, is het vandaag meer een 8, dan kun je misschien een iets zwaardere oefening doen. De app raadt je van alles en nog wat aan, dus je kunt daar het beste naar luisteren (naast uiteraard naar je eigen lichaam, want dat is en blijft de beste raadgever).

Gerelateerde artikelen

Verder is deze app vrij simpel: je kunt oefeningen doen die samen met echte atleten zijn ontwikkeld en je kunt een soort dagboek bijhouden van hoe je lijf er voor staat. Alles met dat ene doel: zorgen dat je lijf pijnvrij en optimaal kan presteren, wanneer je dat het hardste nodig hebt. Zeker als je ook Strava hebt, dan is Recover Athletics een app voor jou. Ben je iets minder hardcore, dan kun je er zeker wijze sportlessen uithalen, maar je moet daar dus wel al gauw een flink bedrag per maand voor neertellen.

Recover Athletics

Recover Athletics

De wetenschap is het er nog niet over eens: is een warming up of cooling down na het sporten goed voor je lijf of niet? Daarover oordelen we niet, maar als je bijvoo ..
Strava: hardlopen en fietsen

Strava: hardlopen en fietsen

Strava is een van de meest gebruikte apps onder hardlopers en fietsers. Deze app richt zich dan ook op  hardlopers en fietsers en biedt ook ondersteuning v ..

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Wat doe jij om te zorgen dat je blessures voorkomt? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk