App van de Week: Pathé All Stars wordt Club Pathé

App van de Week: Pathé All Stars wordt Club Pathé

Laura Jenny

door Laura Jenny

Pathé All Stars is niet meer. Je zal merken dat de app nu Club Pathé heet en mogelijk een update nodig heeft, maar heb je die eenmaal gedownload, dan zie je wel veel dingen terug die je kent van Pathé All Stars. In deze editie van App van de Week duiken we erin.

Club Pathé

Om maar met de deur in huis te vallen: het is altijd een beetje irritant dat Pathé drie apps heeft. Dan heb je eerst met de gewone app je kaartje geboekt, dan laat je die app scannen, kom je bij het buffet aan en wil je iets inwisselen van Club Pathé en dan moet je die app weer openen. Heb je na het kijken naar de nieuwste After-film nog zin om de eerdere films te checken, dan ga je eenmaal thuis weer naar de app Pathé Thuis. Het is allemaal wat veel.

Hoewel we ons kunnen voorstellen dat Pathé Thuis en wat je verder in de bios zelf doet wel degelijk verschillen, is er tegelijkertijd nu het nieuwe beleid dat je met je Pathé Unlimited-abonnement ook elke maand een kortingscode krijgt voor Pathé Thuis. In die zin is het dus zeker wel gelieerd. Waarom niet alles in één app doen? Of tenminste Club Pathé in de gewone Pathé-app? Dat heeft immers allemaal te maken met je bezoek aan de bioscoop.

Gerelateerde artikelen

Maar goed, vooralsnog kiest de bioscoopexploitant overduidelijk voor drie verschillende apps, dus dat is wat het is. Wel fijn dat het nu Club Pathé heet: dat klinkt net even leuker, wat minder kinderachtig, en er is ook iets nieuws aan de app toegevoegd. Er is speciaal voor de introductie van de app een ‘Spin & Win’-blokje te vinden, waarmee je aan het rad kunt draaien en dan een prijs kunt winnen. Dat kan nog tot en met 30 november en je moet hiervoor uiteraard wel zijn ingelogd op Club Pathé. Ik won bijvoorbeeld 500 punten, die je weer kunt spenderen in de shop.

Dag All Stars

Verder is er namelijk weinig veranderd. Je ziet bovenin hoeveel punten je hebt, je kunt bij ‘alle acties’ kijken welke speciale acties er zijn om te verzamelen (drie keer M&M’s kopen bijvoorbeeld, of zes keer naar een film op ma/di/wo/do). Je kunt dan een beloning ontgrendelen, zoals gratis frisdrank. Onder het kopje Vouchers zie je die beloningen staan, net als je aankopen in de shop. In de shop spendeer je je punten, eventueel met wat bijbetaling. Je kunt er voor 1250 punten een gratis filmticket kopen, of voor 250 punten korting op een flesje cola. Wat ik heel tof is, dat is dat Pathé zijn eigen artikelen heeft en dat die ook echt leuk zijn. Een fleecedekentje met een quote van Edward Scissorhands bijvoorbeeld, of mooiere 3D-brillen voor als er weer eens een film met 3D-effect in de bios is.

Op zich werkt de Club Pathé-app erg goed, zeker vergeleken bij de gewone Pathé-app, die lange periodes zo slecht werkte dat je beter tickets kon boeken in de browser en die bovendien regelmatig vergeet dat je was ingelogd. Het is een gedoe, maar inmiddels lijkt de app wel weer wat stabieler, gelukkig. En uiteraard moet die ook veel meer kunnen en veel meer aankunnen dan de Club Pathé-app, waardoor we dat de bioscoopketen niet volledig kwalijk zullen nemen.

Het spaarsysteem van de bios

Club Pathé dus: vergeet All Stars, ga naar de Club. Het is en blijft een charmant gegeven dat Pathé zo’n spaarsysteem heeft en het maakt het extra leuk om naar de bios te gaan, juist omdat Pathé er ook eigen items indoet, zoals nu zelfs een speciale Club Pathé-pin en een Club Pathé-ijsje. We zijn benieuwd wat het nog meer van plan is, waardoor het nu een club is en niet meer gedreven wordt door sterren. Wij zijn er nog wel even bij.

Wat zijn jouw ervaringen met de apps van Pathé? Laat het nu achter in de reacties.

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

App van de week

Beste apps

Club Pathé

Club Pathé

Pathé All Stars is niet meer, maar maak kennis met de nieuwe naam en look: Club Pathé. Voor wie de app nog niet heeft geüpdatet, kan het zijn dat er een kleine do ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk