App van de Week: PageFlip laat je cartoons lezen zoals het hoort

App van de Week: PageFlip laat je cartoons lezen zoals het hoort

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Waar een e-book makkelijk leesbaar is op een smartphone, is dat toch een iets grotere uitdaging voor comics. Er zijn wel verschillende apps die je erbij kunnen helpen. Eerder bespraken we al eens Plastiek, dat wel een heel bijzondere manier biedt om comics te lezen, maar wil je gewoon een van je favoriete cartoons bekijken, dan kun je beter kiezen voor PageFlip. Die app is onze App van de Week.

PageFlip

We houden ervan: apps die een bepaalde taak vervullen en daar verder niet al te veel poespas bij laten komen. PageFlip is zo’n app. Je kunt er comics mee lezen en dat is alles. Je kunt op een goede manier de vensters laten weergeven om extra te genieten van je favoriete cartoon. Zo is onder andere de webcomic Cyanide and Hapiness erin te vinden, naast bijvoorbeeld Dilbert.

Wanneer je de app opent, hoef je niet in te loggen. Je komt meteen in het cartoongedeelte waar elke titel staat die je al hebt ‘opengezet’. Er staan een stuk of 5 cartoons standaard voor je klaar in de app, maar het is met een druk op de knop mogelijk om er andere cartoons aan toe te voegen. Zo bouw je een hele collectie op en je hoeft daar verder niet voor te betalen. Wel is er soms wat weinig nieuwe aanwas.

Gerelateerde artikelen

NSFW

Wil je een cartoon lezen die wat meer voor volwassenen is, dan kun je die herkennen door het ‘NSFW’-logo. Echter kun je dat niet gebruiken, omdat de app hierover nog “in discussie” is met Google, dat dingen die ‘not safe for work’ (niet geschikt voor op het werk, kortom, vaak iets waarin veel wordt gescholden of seks voorkomt) zijn over het algemeen niet duldt in zijn Play Store.

Dat moet je even voor lief nemen, want de keuze is verder reuze en de app is een ster in het weergeven van cartoons in de volle breedte. Je kunt bovendien zelf kiezen hoe ver je wil inzoomen op de cartoon zodat je alles goed kunt bekijken en lezen. Erg handig en wederom een goede app die comics lezen heel makkelijk maakt. Misschien niet zo bijzonder als een Plastiek, maar wel met zodanig veel keuze dat je lekker kunt doorlezen.

Gebruik jij een app om comics te lezen? Welke? Laat het achter bij dit artikel.

App van de Week: PageFlip laat je cartoons lezen zoals het hoort

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

PageFlip - Web Comic Viewer

PageFlip - Web Comic Viewer

Comics lezen op een telefoon is meestal veel gedoe. Het lukt vaak net niet lekker om de vensters van de strip goed te kunnen weergeven, waardoor het toch f ..

Fotocredit: Tim Hüfner on Unsplash

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk