App van de week: neem even de tijd voor jezelf met Headspace

App van de week: neem even de tijd voor jezelf met Headspace

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Voor het eerst in tijden wordt men gevraagd om zo veel als mogelijk thuis te zitten. Even op bezoek bij vrienden of familie zit er dus niet zomaar meer in. Een app als Headspace zorgt ervoor dat je even de tijd neemt om bij te komen en je hoofd leeg te maken in deze lastige tijd.

Headspace

Niet meer op bezoek bij vrienden of familie, de hele dag vanuit huis werken en niet ‘winkelen omdat het leuk’ is, dat zijn de voorschriften voor de hedendaagse coronasamenleving. Na verloop van tijd is het goed om je ‘hoofd leeg te maken’. Daarvoor kan je een stuk gaan wandelen, maar Headspace is daarvoor ook de perfecte tool. Hoewel de app betaalde onderdelen bevat, is een deel alvast gratis te gebruiken – mocht het helpen, dan kun je later alsnog beslissen om een abonnement te nemen.

App van de week: neem even de tijd voor jezelf met Headspace

Het principe van Headspace is, zonder daar ver op in te gaan, het uitvoeren van een meditatie. In de app zijn daarvoor verschillende audiobestanden die je kan beluisteren. Nog nooit gemediteerd? Dan kun je altijd beginnen met de ‘basics’. In deze cursus zitten tien audiobestanden die je helpen om de basis van het mediteren onder de knie te krijgen. Geen zorgen, je hoeft er echt geen yogamatje voor in huis te halen. Neem plaats op een bank en onderga de sessies.

Gerelateerde artikelen

Verschillende stemmen

Vind je de stem niet fijn, dan kun je tegenwoordig kiezen uit twee verschillende stemmen – Andy zal vanuit de basis ingesteld staan. Vrijwel elke keer voordat je een audiobestand kan openen, zul je de optie te zien krijgen om een andere stem in te stellen – op het moment van schrijven kun je naast Andy kiezen voor Eve. Op die manier kun je een stem kiezen die je ‘het gevoel van vrijheid en rust’ geeft.

App van de week: neem even de tijd voor jezelf met Headspace

Als je van plan bent om de meditaties uit te voeren op de plekken je een slechte internetverbinding – of in het ergste geval helemaal geen internetverbinding – hebt, dan kun je er verder voor kiezen om vanuit de Headspace app sessies op je telefoon te downloaden. Op een later moment kun je dan via de app de bestanden alsnog beluisteren. Scheelt ook mobiele data voor als je onderweg bent. Downloaden van bestanden werkt overigens voor bijna alle Headspace-sessies, met uitzondering van de sessies in de ‘Move’-sectie.

Rust in je hoofd

Headspace biedt in totaal vier verschillende secties – van meditatie voor overdag, slaapsessies in de avond en extra bewegingssessies voor overdag. Het overgrote deel daarvan is beschikbaar zodra een betaald abonnement wordt afgesloten via de Headspace-app. Of het voor jou helpt is lastig om zo te zeggen. Gelukkig is er ook een gratis proefabonnement om nog wat extra sessies te proberen als het goed bevalt, maar je toch nog iets meer zou willen zien.

App van de week: neem even de tijd voor jezelf met Headspace

Mocht je Headspace gaan gebruiken, vergeet dan ook niet om naar het instellingen-menu te gaan en onder de notificaties de ‘Mindful moments’ in te schakelen, zodat je door de dag heel telkens korte berichtjes krijgt die je op de been houden. Je kan ook meditatie-herinneringen instelling, zodat je de nodige herinneringen krijgt om aan jezelf te denken. Een wereld zonder corona is het natuurlijk niet, maar Headspace is wellicht wel de app die helpt om meer aan jezelf te denken.

Gerelateerde artikelen

Abonnement afsluiten

Headspace kost 57,99 euro per jaar. Dat zijn ook de kosten die Headspace doorrekent mocht je na de proefperiode van één maand het abonnement niet hebben opgezegd. Let daar dus wel op mocht je van plan zijn om Headspace uit te proberen. Ga jij gebruikmaken van Headspace, of maak jij nu al gebruik van de dienst? Zo ja, wat vind jij van Headspace? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Headspace: Mindful Meditatie

Headspace: Mindful Meditatie

Headspace is een digitaal platform voor gezondheid en geluk dat meditatiesessies en mindfulnesstrainingen biedt. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk