App van de Week: Met Icon Pack Studio maak je icoontjes naar smaak

App van de Week: Met Icon Pack Studio maak je icoontjes naar smaak

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het is altijd een beetje gedoe met iconen op je telefoon. Download je een leuk icon-pack, zien die icoontjes er soms wel leuk uit, maar soms ook gewoon zoals altijd. Dat ziet er niet uit. Met de App van de Week Icon Pack Studio ga je dat uit de weg: daarmee kun je vooral iconen aanpassen die al bestaan. Zo maak je ze zoals je graag wilt.

Icon Pack Studio

Om Icon Pack Studio te gebruiken heb je wel een launcher nodig waarmee het kan werken. Gelukkig geeft de app dat na downloaden zelf al aan: ook welke je nodig hebt met linkjes naar die apps in de Play Store. Ik koos voor Nova Launcher, want die gebruiken velen van jullie ook. Eenmaal de launcher geïnstalleerd kun je dan in Icon Pack Studio makkelijk aan de slag met de icoontjes om in één keer een pack te maken. Zo zorg je dat alle iconen ietwat worden aangepast en heb je in één keer alle pictogrammen op je telefoon aangepast.

Gerelateerde artikelen

Maar wil je het liever per stuk doen, dan kan dat ook heel makkelijk. Daarvoor ga je niet direct in de Icon Pack Studio-app, maar houd je een icoon vanaf je startscherm lang ingedrukt. Je krijgt dan de optie om het te bewerken (het potloodje). Vervolgens kun je de snelkoppeling bewerken en zie je dat je het een andere naam kan geven. Dat kun je doen, maar daar gaat het nu even niet om. Tik op het icoontje. Vervolgens krijg je de keuzes voor ingebouwd, galerij apps, Icon Pack Studio en Meer thema’s zoeken. Uiteraard ga je naar Icon Pack Studio.

Icon Pack Studio

Icon Pack Studio

Eén van de toffe dingen aan je smartphone is dat je er heel veel creativiteit in kwijt kunt. Misschien niet altijd standaard, maar met bijvoorbeeld een launcher kun ..

App-iconen aanpassen

Die opent vervolgens en als je dan rechtsboven naar het vierkantje met het pijltje gaat, dan krijg je de kans om er zelf iets moois van te maken. In de App Picker kun je het icoon van een bepaalde app kiezen. Hoewel ik Gmails icoon ga aanpassen, wil ik het een Android-icoon geven, vandaar dat ik kies voor AW Reader. Vervolgens krijg je te zien wat er al mogelijk is vanuit standaard iconpacks uit de app, maar als je dat niet wil dan kun je ook rechtsonder naar ‘Nieuw’ gaan.

Vervolgens kies je welk type icoon het mag worden: Adaptive, Minimal of Textual. Adaptive is een handige keuze. Je krijgt vervolgens het icoon te zien en allerlei bewerkingsopties. Zo heb ik hem wat meer naar voren gehaald en de kleur aangepast door er een mooi overloopje op te zetten met groen. Ben je klaar, dan ga je naar ‘Done’. Deze app gooit Engels en Nederlands nogal door elkaar. Maar goed: eenmaal ‘Done’ dan ben je weer terug in het schermpje Snelkoppeling bewerken en zie je je zelfgebrouwen icoon erbij staan. Perfectie!

App van de Week: Met Icon Pack Studio maak je icoontjes naar smaak

Iconpacks

Icon Pack Studio is niet een app die alles voorkauwt, dus je kunt er best even mee bezig zijn om te kijken wat er mogelijk is en wat je nu werkelijk wil maken. Lekker doen: je kunt er namelijk gratis en voor niets een heleboel kanten mee op. Zo zijn er ook standaard iconpacks te kiezen, mocht je graag gebruikmaken van de creatieve geest van anderen. Er staan toffe neon-achtige iconen bij, maar ook een soort getekende variant. Echter moet je voor sommige packs wel een Pro-account hebben à 4 euro per jaar of 9,49 euro voor altijd.

Veel plezier met knutselen!

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Gebruik jij een app om effecten toe te voegen aan je pictogrammen? Laat het achter bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk