App van de Week: met iBucket leef je je lijstjes

App van de Week: met iBucket leef je je lijstjes

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De tijd van verlanglijstjes komt er weer aan, maar misschien heb je ook wel een bucketlist met boeken die je nog wil lezen of wil je juist roadtrips plannen. Er is genoeg te regelen en te organiseren en iBucket helpt je daarbij. Deze populaire iPhone-app is er ook op Android. Is deze app om in een lijstje te doen?

iBucket

Laten we voorop stellen dat er duizendmiljoen apps zijn waarin je er lustig op los kunt lijsten. Je kunt in Trello flinke lijsten maken met wijnen die je al hebt gedronken of die je nog wil drinken, boeken die je nog wil lezen, reizen die je hebt gemaakt, et cetera, maar hoe breng je dat nou mooi in kaart? In ieder geval niet zo makkelijk in bijvoorbeeld Trello: daar is iBucket een stuk beter in.

De app werkt als een trein, al moet je jezelf wel eerst even wegwijs weten te maken door alle verschillende opties. Je kunt namelijk kiezen tussen reizen, lijsten en doelen. Je kunt er heel creatief je lijstjes mee maken, ordenen en zelfs delen. Je kunt zelf foto’s toevoegen of zoeken in een database met vrij bruikbare afbeeldingen om de lijst wat meer speelsheid mee te geven, te verduidelijken of simpelweg een reisje vast te leggen dat al is geweest.

Je kunt bovendien iemand uitnodigen je lijst te bekijken of zelfs mee te werken binnen de lijst. Handig als je een roadtrip wil maken en stops wil toevoegen, of als je samen een bucketlist wil maken van dingen die je nog wil doen: zwemmen met haaien, in één keer een oliebol in je mond proppen, een oude telefoon volledig open schroeven à la JerryRigEverything, een keer cocktails drinken van 20 euro per stuk: noem het maar op.

App van de Week: met iBucket leef je je lijstjes

Bucketlist

Hoewel iBucket een heel handige, mooie app is, valt of staat het maken van dit soort lijsten met de manier waarop je te werk gaat. Heb je inderdaad je halve leven al in Trello of Todoist staan, dan is het misschien niet ideaal om het ook nog in iBucket te zetten, hoe mooi die weergave met die foto’s ook is. Ook is het handig als je met iemand een reis plant, dat die ander niet een heel andere tool gebruikt dan jij met je iBucket. Heb je dat echter goed voor elkaar, dan kun je hier veel plezier uithalen.

Gerelateerde artikelen

Je kunt namelijk ook de lijstjes van andere mensen zien. Hoewel dat handig kan zijn om inspiratie op te doen, staat er zoveel door elkaar dat je absoluut de zoekfunctie moet gebruiken om iets meer te trechteren waar je naar op zoek bent. Het fijne aan iBucket is dat het wat slimme mogelijkheden uit social media heeft gepakt, maar deze dus niet zover doorvoert dat je ook hier weer met heel veel mensen interactie hoeft te hebben. Dit is echt jouw lijstje, of die van jou en een goede vriend/collega/familielid, en dat is in dit geval eigenlijk wel fijn.

Interessant dagboek

Het is bijna jammer dat er zoveel lijstjes-apps zijn, want dit is wel echt een fantastisch exemplaar. Het is heel aanpasbaar omdat je er zelf foto’s aan kunt toevoegen en hiermee kun je een mooie reis, een uitgebreide verlanglijst of simpelweg doelen die je jezelf stelt veel visueler maken. Plus: veel aantrekkelijker. Maak een foto van die bende in je kledingkast en stel jezelf als doel om die op te ruimen. Of een foto van je net iets te blubberige buikje als je wil afvallen. Je kunt namelijk ook steeds nieuwe foto’s toevoegen, waardoor je heel tof een verloop ziet van hoe goed (en misschien soms ook slecht) je het ervan af brengt. Laat het een inspiratie zijn, of op zijn minst een interessant dagboek.

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

iBucket: Bucket List

iBucket: Bucket List

Laten we voorop stellen dat er duizendmiljoen apps zijn waarin je er lustig op los kunt lijsten. Je kunt in Trello flinke lijsten maken met wijnen die je al hebt ged ..

Gebruik jij lijstjes en zo ja, waar maak je die? Laat het nu achter bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk