App van de Week: met Bookshelf houd je je boekenwurm gevoed

App van de Week: met Bookshelf houd je je boekenwurm gevoed

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het is met alle maatregelen niet altijd makkelijk om jezelf thuis te blijven vermaken, maar gelukkig kun je er altijd voor kiezen om bij de bibliotheek of van vrienden een stapel boeken te lenen en lekker in de bank te kruipen met een boek. Maar, hoe weet je nou wat je al hebt gelezen of waar je bent gebleven zonder ezelsoren te maken? Daar is een app voor: Bookshelf.

Liefde voor lijstjes

Mensen die veel series en films kijken hebben Trakt, bierdrinkers hebben Untapped en reislustige types gebruiken Tripadvisor. Er zijn veel apps waarin je lijstjes kunt opbouwen van een specifiek onderwerp, met veel extra informatie en afbeeldingen. Heerlijk als je een verzamelaar bent, een fan van lijstjes, of gewoon een geheugen hebt als een zeef.

Voor boekenwurmen is er Bookshelf. Deze app laat je bijhouden welke boeken je nog wil lezen, welke je nu aan het lezen bent en welke je ooit al hebt gelezen. Je kunt specifiek aangeven op welke bladzijde je bent gebleven, zodat je geen ezelsoren hoeft te maken of hoeft te zoeken naar een boekenlegger. Luister je boeken? Dat kun je uiteraard ook bijhouden in deze handige app.

App van de Week: met Bookshelf houd je je boekenwurm gevoed App van de Week: met Bookshelf houd je je boekenwurm gevoed

Een schat aan boeken

De app is heel simpel, gratis te gebruiken en bevat een schat aan boeken. Of je nu op zoek bent naar Nederlandse boeken of Engelse (of anderstalige lectuur): de kans is groot dat je het in de bibliotheek (leuk hoe dat nu een dubbele betekenis heeft) van de app kunt vinden. Je kunt boeken met één tik opslaan en mapjes aanmaken om ze te categoriseren.

Handig als je bijvoorbeeld voor school bepaalde boeken moet doorakkeren, of een lijst wil maken van alle stuiverromannetjes die je hebt gelezen op vakantie. Of misschien wil je boeken ‘opslaan’ die je nog aan je vrienden wil aanraden, dan kun je daar ook een mapje voor maken. Kortom: organsatie is de sleutel tot succes in Bookshelf.

Gerelateerde artikelen

Bookshelf

Bovendien kun je boeken op veel verschillende manieren toevoegen. Je kunt zoeken in de bieb van Bookshelf, maar ook hele batches aan boeken scannen op basis van hun ISBN (of enkele boeken). Heb je een boek dat nog niet bekend is in Bookshelf, dan kun je die zelf handmatig toevoegen. Het is zelfs mogelijk om hele statistieken te maken van je gedrag binnen de app en het verbaast ons enigszins dat dat helemaal niets extra’s kost.

Je kunt bijhouden of je het boek niet alleen gelezen hebt, maar ook bezit. Daarnaast kun je aangeven of je een gesigneerd exemplaar hebt. Het enige wat we missen, dat is een Netflix-achtige aanraadfunctie: je kunt niet echt op nieuwe boeken komen als je aangeeft dat je een bepaald boek hebt gelezen. Aan de andere kant wordt deze charmante app door een klein groepje mensen gemaakt en zit er geen groot bedrijf achter, dus uiteindelijk zijn we gewoon blij met wat Bookshelf kan en doet. Heel simpel, heel snel en heel overzichtelijk. En we leefden nog lang en gelukkig.

Bookshelf-Your virtual library

Bookshelf-Your virtual library

Wil je bijhouden welke boeken je al hebt gelezen, of welke je in je bezit bent? Bookshelf helpt je tot op de pagina bijhouden hoe je leeswerk ervoor staat. ..

Meer apps!

Je vindt elke week op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk