App van de week: leg je (wereld-)reizen vast met Polarsteps

App van de week: leg je (wereld-)reizen vast met Polarsteps

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Reizen vastleggen kun je doen door foto's te maken van alle bestemmingen die je bezoekt en er later handmatig een fotoboek van te maken. Apps als Polarsteps maken het nog iets makkelijker om je volledige reis bij te houden. Voeg foto's, teksten en bezienswaardigheden toe, en Polarsteps doet de rest.

Polarsteps

Lekker door Europa op reis? Hoe zonde zou het dan zijn om na de vakantie alleen een handvol foto's te hebben van de reis. Maar ook: zou het niet ontzettend leuk zijn als anderen in je omgeving tijdens je vakantie op de hoogte kunnen blijven van de voortgang van je reis? Dat is precies wat Polarsteps mogelijk maakt. In de app maak je een reisverslag dat je eventueel kan delen met het thuisfront. Ga je met Polarsteps aan de slag, voeg dan voor de start van je reis een Polarsteps-reis toe via het Reizen-tabblad.

Staat de reis ingepland, dus met een begin- en einddatum, dan kan het plezier beginnen. Zodra je op pad gaat, begint Polarsteps namelijk met het bijhouden van de reis die je aflegt. Zorg er wel voor dat de app constant toegang krijgt tot je locatie om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de reis die je aflegt.

App van de week: leg je (wereld-)reizen vast met Polarsteps

Is de reis begonnen? Dan vraagt Polarsteps bij het openen van de app telkens om het invullen van een zogenoemde ‘step’. Zo kan je bijvoorbeeld een foto maken van dat de reis van start is gegaan, met daarbij een (korte) tekst over de gebeurtenis en eventueel de bezienswaardigheid die je hebt bezocht. Open je de app vervolgens weer als je bijvoorbeeld in Frankrijk bent, dan krijg je ook daar de vraag om een step toe te voegen. Of je een step toevoegt is uiteraard up-to-you, maar voor het thuisfront – en jezelf als je later terugblikt – kan elke step tekenend zijn voor het genot dat je hebt beleefd op vakantie.

Fotoboek aanmaken

Na het afleggen van de reizen krijg je op het thuisscherm de statistieken te zien van je reizen – zoals het aantal kilometers dat je hebt afgelegd en de landen die je hebt bezocht. Bovenaan vind je ook je persoonlijke wereldkaart met de bestemmingen die je hebt bezocht. Als je met enige regelmaat op reis gaat en daarbij Polarsteps gebruikt, dan zie je precies welke routes jij hebt afgelegd en waar je het vaakst komt. Op die manier kun je ook inspiratie opdoen voor toekomstige reizen, door reizen uit te stippelen naar landen die je nog nooit bezocht.

App van de week: leg je (wereld-)reizen vast met Polarsteps

Voordat je gaat nadenken over je vorige reis, mag je eerst genieten van alle herinneringen die je aan je vorige reis hebt gehad. Dat kan je doen door alle stappen van je reis te bekijken, maar je kan ook een Polarsteps fotoboek laten opstellen. Dit kun je doen in slechts één klik. Hiervoor worden foto's, teksten en locaties uit je reis gebruikt. Polarsteps’ fotoboek is het enige inkomstenmodel van de in Nederland ontwikkelde app – de app is gratis, en de ontwikkelaars zijn niet van plan om de app te vullen met advertenties.

Polarsteps downloaden

Polarsteps is gratis te downloaden uit de Google Play Store en Apple App Store. Er zijn geen kosten aan de app verbonden – het is ook niet mogelijk een abonnement te nemen op de app om functies te ontgrendelen die anderen niet krijgen. Tot slot is het handig om te weten dat de app nauwelijks mobiele data gebruikt, omdat het foto's via mobiele data enkel in lage kwaliteit uploadt. Zo kom je in het buitenland niet voor verrassingen te staan.

App van de week: leg je (wereld-)reizen vast met Polarsteps

Wat vind jij van het concept van Polarsteps? Heb jij wel eens een reis van een ander gevolgd, of heb je gehoord dat anderen het hebben gebruikt? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Polarsteps - Travel Planner & Tracker

Polarsteps - Travel Planner & Tracker

De Nederlandse app Polarsteps biedt mogelijkheden om jouw reis bij te houden op een interactieve kaart. Hierdoor is het eenvoudig om jezelf, maar ook anderen op de h ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk