App van de Week: leg je vakantie vast in Stippl

App van de Week: leg je vakantie vast in Stippl

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Ben je een reis aan het plannen? Of het nou een kleine weekendtrip is met vrienden of een drieweekse rondreis door Azië met je partner: het is handig om een plek te hebben waarin alles staat vastgelegd. Stippl is zo’n plek. De app helpt je met onder andere je paklijst, maar ook het afhandelen van financiën.

Financiën op vakantie

Nederlanders en financiën zijn soms een uitdaging. De één vindt dat hij minder hoeft te betalen omdat hij geen alcohol heeft gedronken bij een avond uit, de ander maakt het juist weer niks uit als hij of zij 50 euro meer betaalt dan een ander. Soms kan het er vrij complex aan toegaan. Het is handig om dan in een app vast te leggen wat iedereen heeft betaald. Juist met een vakantie is dat slim, omdat je soms achteraf op je bankrekening niet meer kunt herkennen wat het ook alweer precies was dat je hebt betaald of waar het precies was.

Even tijdens je reis vastleggen dat jij iets hebt betaald is erg handig. Dat kun je doen in de app Stippl, waarbij je ook je vrienden kunt aanhaken die dan weer hun financiële schade in de app zetten. Zo heb je na de vakantie een mooi lijstje en kun je zien wie nog wat met wie moet verrekenen. Heel erg handig. Maar je kunt nog veel meer in de app, want je kunt ook vastleggen waar je heenreist en dan via Stippl een hotelkamer boeken bij bekende websites Booking.com, Hostelworld en Airbnb.

Gerelateerde artikelen

Stippl

Een derde grote pilaar in Stippl is het kunnen aanmaken van een paklijst. Zo kun je onder andere selecteren ‘business’ of ‘beach’ en krijg je wat extra items op je paklijst die daarbij passen: flipflops en zwemgoed bijvoorbeeld (niet voor zakelijk hoor, voor strand). Zeker als je bijvoorbeeld naar een warme bestemming gaat zoals Curaçao en je zit hier in Nederland middenin de winter, dan is het soms heel moeilijk om die omschakeling in kleding te maken, maar daar helpt zo’n paklijst wel enorm bij.

Wat leuk is aan Stippl, dat is dat het vanaf het plannen tot de verdere financiële afwikkeling na de reis allemaal in één app kan. We kunnen ons voorstellen dat de app ook nog wel kan worden uitgebreid met bijvoorbeeld een plek waar je foto’s kan delen (ook erg handig als je met vrienden reist), of een plek waar je vluchten kan boeken zodat je echt je hele reis in één app kwijt kan (stel je voor dat je bijvoorbeeld ook je boardingpasses en tickets voor evenementen erin kunt doen, dan is het helemaal compleet).

Er kleven ook nadelen aan de app. Zo is hij wat langzaam. Hij moet soms echt even nadenken voor hij iets doet en dan heb je ondertussen al een paar keer op een item getikt (het toevoegen van de stranditems bij je paklijst bijvoorbeeld). Daarnaast zou het ook handig zijn als de app in het Nederlands beschikbaar was. Nu wijst alles zich wel vanzelf, ook als je niet zo goed bent in Engels, maar het zou wel mooier zijn als we hem in onze eigen taal konden gebruiken.

App van de Week: leg je vakantie vast in Stippl

Handige reis-app

Verder niets dan lof over Stippl. De app heeft een zeer fraai design en komt niet met allerlei advertenties en zaken waar je voor moet betalen. Bovendien krijg je op een gegeven moment een overzicht van al je trips en kun je bijvoorbeeld even snel opzoeken hoeveel een gemiddeld diner in Portugal ook alweer kostte, mocht je inmiddels op een reis in Spanje zijn en je afvragen welk land nou uiteindelijk duurder is. Nogmaals, het kunnen toevoegen van foto’s zou wel een extra dimensie aan deze app geven. Niet alleen voor het delen, maar ook om die leuke herinneringen in op te slaan. Dat is immers het allerleukste aan reizen, dat je supermooie, nieuwe dingen leert én die herinneringen zo lang mogelijk kunt herbeleven.

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Stippl: Explore, Plan & Share

Stippl: Explore, Plan & Share

Ga je op reis en wil je helemaal uitstippelen waar je wanneer bent en wat daar zoal te doen is, maar ook wat je dan moet inpakken? Stippl is een reis-app die je voor ..

Gebruik jij een bepaalde app om geldzaken rondom vakanties te regelen of de reizen in vast te leggen? Laat het nu weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk