App van de Week: Labyrinthos Tarot leert je tarot leggen

App van de Week: Labyrinthos Tarot leert je tarot leggen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Je hoeft geen zweverig type te zijn om interesse te hebben in tarot leggen. Net als dat sommige mensen geloven in de betekenis van dromen. Weer anderen leven naar hun horoscoop en zo zijn er weer anderen die denken dat ze iets kunnen leren uit tarotkaarten. Maar dat laatste is wel wat ingewikkelder: hoe doe je dat? In deze App van de Week bespreken we Labyrinthos Tarot.

Labyrinthos Tarot

Tarotkaarten hoef je niet per se te gebruiken om een bepaalde situatie te verklaren of de toekomst te voorspellen: het hoeft allemaal niet zo zweverig. Je kunt tarotkaarten ook leggen om jezelf simpelweg wat bewuster van iets te maken dat potentieel kan gebeuren, of om jezelf uit te dagen eens na te denken hoe je je ergens over voelt. En daarvoor hoef je niet helemaal naar iemand anders toe. Je kunt het gewoon zelf leren. De app Labyrinthos Tarot helpt je erbij. Een nogal heftige naam, voor een app die juist een soort spelenderwijs leert hoe je met die kaarten om moet gaan.

Als je de app opent, dan wordt je gevraagd een account aan te maken, wat inhoudt je naam en mailadres invullen. Je kunt daarna meteen door en dan begint de pret, want de app kleedt het allemaal een beetje aan als een game, met grappige figuurtjes die tegen je beginnen te praten. Al gauw ga je dan richting de kaarten en leg je je drie kaarten van de dag, waarbij je op de kaart kunt tikken voor wat meer context. Bekende tarotkaarten zijn bijvoorbeeld Ace of Swords en Queen of Pentacles. Er zijn veel verschillende decks, maar allemaal komen de kaarten wel een beetje op dezelfde betekenissen per kaart neer, gebaseerd op die van Ryder-Waite.

Daily Spread

De app leert je op basis van de kaarten die je omdraait wat ze betekenen. De kaarten zien er mooi uit en je krijgt veel informatie over je ‘daily spread’, de drie kaarten die je per dag kunt trekken. Je kunt het ook anders aanpakken, dat kun je doen onder de Reading-sectie (helaas is de app niet in het Nederlands beschikbaar, dus je hebt er wel een staaltje Engels voor nodig om alles mee te krijgen). Maar goed, je kunt verschillende spreads kiezen en ook verschillende categorieën: wil je iets weten over je liefdesleven, je carrière of meer je spirituele pad?

Je kunt lekker rondklikken in de app en aldoende leer je steeds beter de kaarten kennen en zal je merken dat het interpreteren ervan ook beter gaat. Het is wel jammer dat er niet heel veel verschillende decks zijn om uit te kiezen: het zou tof zijn als je tegen betaling bijvoorbeeld meer verschillende decks kon gebruiken. Maar juist als beginner is dat eigenlijk helemaal niet nodig: gewoon lekker beginnen, leren hoe het werkt en kijken of je er in je leven iets aan hebt.

Doe jij iets met dit soort apps, of is het niet aan jou besteed? Laat het nu achter in de reacties.

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Besteappsvan de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

App van de week

Beste apps

Gerelateerde artikelen

Labyrinthos Tarot

Labyrinthos Tarot

Labyrinthos Academy leert je om tarotkaarten te lezen. Volgens de makers draait de app helemaal niet om het voorspellen van de toekomst, iets waar tarot soms wel mee ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk