App van de week: koppel je telefoon aan Windows met de Jouw Telefoon-app

App van de week: koppel je telefoon aan Windows met de Jouw Telefoon-app

Begeleidende app voor Jouw telefoon

Microsoft kon overduidelijk geen korte naam verzinnen voor de Android-app van Jouw Telefoon. Als je binnen de Play Store op zoek gaat, is ‘Jouw telefoon’ als zoekterm overigens voldoende om bij de app terecht te komen. Dan blijft nu de vraag: wat kan je allemaal doen met de Jouw Telefoon-app en de koppeling tussen Android en Windows? Het antwoord is deels afhankelijk van de telefoon die je in bezit hebt. Op geselecteerde Samsung-toestellen zijn er namelijk meer functies beschikbaar.

Voordat de extra functies worden besproken, eerst het basisprincipe van de Jouw Telefoon-app. Met de Jouw Telefoon-app is het onder andere mogelijk om notificaties van je telefoon te ontvangen op je computer. Ontvang je bijvoorbeeld een WhatsApp-bericht, dan krijg je daar een notificatie van. Zo hoef je eigenlijk de telefoon niet meer op te pakken om bij te houden of een belangrijke notificatie is gearriveerd.

Reageren op sms-berichten

Ontvang je een notificatie van een sms-bericht via de Jouw Telefoon-app, dan kun je hier direct op reageren door een bericht terug te sturen zonder de telefoon aan te raken. Het is (nog) niet mogelijk om via Jouw Telefoon te reageren op WhatsApp-berichten, of berichten van ‘andere diensten’ zoals Telegram. Hiervoor zal je de telefoon wel op moeten pakken.

Waar je de telefoon wel voor kan laten liggen, is het verschuiven van foto’s tussen de telefoon en je Windows-computer. In principe zijn alle foto’s op het gekoppelde Android-toestel zichtbaar zodra je de Jouw Telefoon-app op Windows opent. Er zijn wel uitzonderingen, zoals foto’s in mappen van een app – die zijn wellicht wel zichtbaar in de galerij op je telefoon, maar zullen niet verschijnen in Jouw Telefoon. Daarvoor verplaats je de afbeeldingen bij voorkeur naar de map met foto’s van je camera.

Geïntegreerde muziekbediening

Een andere veelgevraagde functie voor Jouw Telefoon, was de muziekbediening op Windows. Mocht je Spotify gebruiken, dan kun je dit via de desktopapplicatie regelen. Gebruik je geen Spotify of ben je geen fan van de desktopapplicatie? Dan heeft Microsoft een oplossing in handen voor diensten als Amazon Music, YouTube Music, Pandora en Google Podcast. Het is via Jouw Telefoon mogelijk om de muziekbediening van de Android-telefoon over te nemen, en de muziek of podcast stop te zetten of naar het volgende nummer of de volgende aflevering door te spoelen.

Een laatste functie van Jouw Telefoon werkt enkel op sommige Android-telefoons en heeft te maken met het bedienen van apps vanaf je computer. Voor zover bekend werken alleen Samsung-telefoons met de bedieningsfunctionaliteiten. Het is onbekend of Microsoft van plan is om dit in de toekomst uit te rollen naar telefoons van andere fabrikanten. Samsung lanceerde deze integraties tezamen met de Galaxy Note 10-serie in 2019.

Jouw Telefoon installeren

Misschien vraag je je af hoe de Jouw Telefoon-app precies werkt en of het een beveiligd systeem is. Om de laatste vraag direct te beantwoorden: dat is het geval. Microsoft verplicht gebruikers van zijn Jouw Telefoon-app om in te loggen op een Microsoft-account; de communicatie tussen je telefoon en de Jouw Telefoon-app op de desktop verloopt vervolgens via je Microsoft-account. Daarnaast kan je, indien je dit niet wijzigt in de Jouw Telefoon-app, enkel data synchroniseren tussen toestellen die zich op hetzelfde wifi-netwerk bevinden.

Als je de Jouw Telefoon-app op je Android-telefoon installeert en voor het eerst opent, dan toont de app geleidelijk alle stappen die je moet doorlopen om de koppeling succesvol in te stellen. Zodra de koppeling succesvol is, zie je dit op jouw Android-telefoon met een blijvende notificatie. Vanuit deze notificatie is het mogelijk om de koppeling tijdelijk af te sluiten, zodat iemand anders op dezelfde computer niet bij je berichten en foto’s kan komen.

Begeleidende app voor Jouw telefoon is gratis te downloaden vanuit de Play Store. Ben jij van plan de app te installeren om het concept uit te proberen? Indien je de app al gebruikt, welke functies zou jij graag terugzien in de Jouw Telefoon-app? Laat het weten in de reacties onderaan het artikel.

Begeleidende app voor Jouw telefoon - Koppelen me…
Microsoft heeft sinds 2018 zijn 'Jouw telefoon'-app voor Windows waarmee je een verbinding maakt tussen je telefoon en pc. Je kan onder andere alle no ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer