App van de Week: hoe waardevol is de Wie is de Mol?-app?

App van de Week: hoe waardevol is de Wie is de Mol?-app?

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Wie is de Mol is inmiddels in volle gang. Sinds begin januari zijn de kandidaten, waaronder zwemster Ranomi Kromowidjojo, acteur Soy Kroon en techjournalist Daniël Verlaan. Ze zijn in het prachtige Zuid-Afrika, maar heel veel tijd om daarvan te genieten krijgen we niet: we moeten ontdekken wie toch de Mol is. En dat kun je onder andere doen door de app te gebruiken.

Wie is de Mol?

De Wie is de Mol-app is een populaire app onder kijkers van het programma. Je kunt namelijk elke week vastleggen wie volgens jou de Mol is en daarmee punten verdienen. Zo kun je makkelijk een poule starten met collega’s, familieleden en vrienden om het tegen elkaar op te nemen. In de app verschijnt bovendien elke maandag een testvraag waarmee je extra punten kunt verdienen als je hem goed beantwoordt.

De app heeft wel een heel duidelijke focus op dat verdenkspel. Zo kun je bijvoorbeeld in een tijdlijn zien wie jij wanneer verdacht en welke testvraag er was. Maar, je kunt ook zien wat de landelijke statistieken zijn. Op dit moment wordt Soy met 22 procent door de meeste mensen verdacht, met Ranomi met 17 procent op een goede tweede plaats. Maar je ziet ook pijnlijk duidelijk worden hoe slecht je ervoor staat: er staat namelijk ook in hoe hoog de score van de persoon met de topscore is met jouw score ernaast.

Gerelateerde artikelen

De app

Kijk ook naar Moltalk, het programma dat elke zaterdag na Wie is de Mol? op televisie is, dan kun je in de app je input geven en een vraag stellen of laten weten waarom jij een bepaald persoon verdenkt. Maar, en dat is waar de app meerwaarde biedt: er is ook een tabblad dat ‘exclusief’ heet. Hier vind je kleine blogjes met filmpjes om bepaalde opvallende gebeurtenissen uit te lichten. Hierbij zie je beelden die je niet kunt zien als je alleen op televisie kijkt naar het populaire programma. En dan is er nog een tabblad met uitleg, wat handig is als je geen idee hebt waarmee je te maken hebt, of misschien Wie is de Mol? zelf niet helemaal begrijpt.

De app wordt al jaren ingezet om fans van het programma extra mogelijkheden te geven om met het spel bezig te zijn en dat doet hij heel erg goed. Zo krijg je elke zaterdag na de aflevering te zien of één van jouw Mollen eruit ligt. Het voordeel daarvan is dat je meteen op de hoogte bent en je punten weer kunt inzetten, maar het nadeel is dat wanneer je op zaterdagavond iets anders te doen hebt, je misschien een spoiler krijgt. Echter pakt de app het wel vrij subtiel aan. Er staat niet keihard in beeld wie er naar huis moest, er staat gewoon dat één van je Mollen eruit ligt. Zit je maar op één iemand, dan weet je genoeg, maar veel mensen spreiden hun puntjes.

App van de Week: hoe waardevol is de Wie is de Mol?-app?

De app werkt goed, is snel en ademt Wie is de Mol?. Daarnaast biedt hij door die nieuwssectie dus ook flink wat meerwaarde. Ook zijn we benieuwd of de landelijke verdenkingen kloppen: zou Soy inderdaad de Mol zijn? We weten in ieder geval dat hij er zich tot nu toe zeker op een bepaalde vlakken wel naar heeft gedragen. Het is nu aan ons om de tv-reeks én de app goed in de gaten te houden om verder te bepalen in hoeverre die verdenkingen kloppen. En daar helpt de app ons erg goed bij!

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Wie is de Mol?

Wie is de Mol?

Het is tijd voor het 22ste seizoen van het populaire programma Wie is de Mol? De kandidaten zijn inmiddels bekend, en de app is er ook klaar voor. Nu jij nog!Wanneer ..

Heb jij nog ergens een capsule liggen om in de toekomst te openen, of gebruik jij daar een (andere) app voor? Laat het weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk