App van de Week: highlight je hele leven met de Liner-app

App van de Week: highlight je hele leven met de Liner-app

Soms wil je in een tekst even aangeven dat je iets belangrijk vindt. Of je dat nou doet voor bijvoorbeeld een thuisstudie of omdat je een grapje wil maken naar je vrienden, dat maakt niet uit. Sommige telefoons maken het mogelijk om bijvoorbeeld een screenshot te maken, die meteen te bewerken en je dan een tool te bieden om iets een kleur te geven, maar dat kan makkelijker. Bijvoorbeeld met een app als de App van de Week: Liner.

Liner

Met Liner kun je handig op je Android-telefoon teksten op een website highlighten, zoals je dat ook zou doen met een neonmarker. Die virtuele markeerstift komt in verschillende kleuren die je zelf kunt kiezen. Daarnaast is het mogelijk om meteen een opmerking te plaatsen, die met een handig klein tekstballonnetje wordt weergegeven. Tik je erop, dan opent er een nieuw scherm met daarop de opmerking (of, als je hem nog moet toevoegen, de mogelijkheid om daarin een nieuwe opmerking te plaatsen).

Het is daarnaast mogelijk om video’s te highlighten. Dat klinkt een beetje gek, maar wat hij eigenlijk doet is onthouden op hoeveel seconden je een ankertje hebt geplaatst. Op die manier kun je iemand in een video snel laten skippen naar een belangrijk moment waar het om gaat. Of je nu een website wil highlighten of een video, je moet hiervoor altijd eerst de Liner-app opstarten.

App van de Week: highlight je hele leven met de Liner-app

Virtuele markeerstift

Je gaat vervolgens naar je eigen profiel, kiest voor het plusje en je krijgt de vraag of je een website, YouTube of PDF wilt openen en vervolgens verschijnt er een nieuw scherm en kun je beginnen met highlighten (nadat je eerst het bestand, de video of de website hebt opgezocht). Erg handig, maar het komt ook met een nadeel. Immers wil je vaak highlighten als iets je opvalt terwijl je leest, in plaats van dat je eerst denkt ‘zal ik eens gaan highlighten?’ Het is helaas niet zo dat je -wanneer je tekst selecteert op het scherm- al kunt kiezen voor Liner, je hebt dan te stellen met de standaard tools van Android waar helaas een highlighter geen deel van uitmaakt.

Het fijne is dat Liner je highlights ook allemaal bewaart in je account, waardoor je ze handig op één plek bij elkaar hebt. Je moet dus wel een account maken voor Liner: dat moet al meteen wanneer je de app hebt geïnstalleerd en opent. Vind je het geen fijn idee dat de app je gegevens heeft, dan kun je dat helaas niet omzeilen. Wel is Liner gratis en zijn we er weinig advertenties in tegengekomen.

LINER - Highlight Everywhere
Met Liner kun je handig op je Android-telefoon teksten op een website highlighten, zoals je dat ook zou doen met een neonmarker. Die virtuele markeerstift komt in ve ..

Meer info

Niet altijd even handig

Hoewel Liner waarschijnlijk heel handig is als je flinke teksten moet doorploegen, is het wel een app die je er misschien minder snel bijpakt als je even snel iets grappigs wil highlighten voor je vrienden. Hoezeer het ook een omweg is, is dan waarschijnlijk even een screenshot maken en die bewerken een snellere manier om je punt (of je grap) te maken. Maar ben je student of moet je voor je werk flinke documenten door, dan is Liner wel een ideaal hulpstuk met zoete kleuren om een saaie tekst wat kleurrijker te maken, en vooral makkelijker scanbaar.

App van de Week: highlight je hele leven met de Liner-app

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Heb jij Liner al geprobeerd? Laat in de reacties onder dit artikel weten wat je ervan vindt.

Lees meer over:
App van de week

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties