Gyroscope

Lees verder na de advertentie.
Gyroscope is een soort verzamelplaats van gegevens over je dagelijkse activiteiten, zoals workouts, slaap, meditatie, aantal stappen en nog veel meer. De app houdt dus je dagelijkse bezigheden bij door data van apps als Google Fit, Moves, RescueTime, Fitbit, Strava en Runkeeper te importeren. Daarnaast kun je activiteiten ook handmatig invoeren.
Gyroscope wil er uiteindelijk voor zorgen dat je als gebruiker inzichtelijk hebt wat je overdag zoal doet (en juist niet doet) om dit achteraf bij te kunnen stellen. Op deze manier kun je je gestelde doelen bereiken.
Opbouw app
De app heeft een mooie interface met navigatiebalk onderin. Deze balk heeft 5 tabbladen. De eerste bevat ‘Reports’, de tweede laat je vrienden en hun activiteiten zien, de derde is de pro-tab, de vierde is een tabblad met bewaarde kaarten en notificaties. Het laatste tabblad bevat de instellingen met onder andere alle apps die worden ondersteund, de mogelijkheid om vrienden te zoeken of uit te nodigen en de stijl van de kaarten aan te passen.
Reports en kaarten
Het Reports-tabblad is het belangrijkste in de app. Hier zie je een overzicht, in kaartweergave, van al je activiteiten. Zo is er een kaart met je hartslag. Als je erop klikt zie je meer gegevens. Ook krijg je voor iedere workout een nieuwe kaart te zien met daarop leuke statistieken zoals afgelegde afstand en verbrande calorieën, het aantal verbrande koekjes of je voegt zelf een foto er aan toe. Elke kaart kun je in de app delen met je Gyroscope-vrienden of via sociale netwerken als Instagram, Twitter, et cetera.
Het overzicht kan hier per dag, per week of per maand getoond worden. Na verloop van tijd wordt dan steeds duidelijker wat je zoal door de weeks doet en of dat her en der verbeterd kan worden. Gyroscope is ook op desktop te benaderen en dit ziet er best gelikt uit.
Pro-functies
De intelligent slaap-tracker in de app zou zonder wearable moeten kunnen zien wanneer je slaapt. Hier gebruikt het kunstmatige intelligentie voor. Ook is er een optie om meditatiesessies bij te houden en je lichaamsvet te registreren. Voor deze en andere functies moet je een abonnement afsluiten. Deze kost €74,99 per jaar of €10,99 per maand. In deze review heb ik de pro-functies niet meegenomen.
Al met al is Gyroscope veelbelovend qua opzet. De integratie met apps moet nog verder uitgebreid worden. Ik gebruik dagelijks Endomondo en die wordt bijvoorbeeld niet ondersteund. Daarnaast ontbreekt nog een app als CalorieënTeller om je voedingspatroon te importeren. De app ondersteunt ook het gebruik van de Apple Watch maar helaas geen Android Wear-smartwatches. Dit zou bijvoorbeeld handig zijn voor het registreren van je hartslag.
Of Gyroscope het op den duur gaat redden ten opzichte van de concurrentie is afwachten. De abonnementsprijs is best hoog en Google Fit is een redelijk maar wel gratis alternatief.
Gyroscope downloaden
Wil je Gyroscope ook eens proberen? Download de app door op de onderstaande knop te drukken.
App niet meer beschikbaar
com.gyroscope.gyroscope
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Wat enorm duur inderdaad. Maar Google Fit of Samsung Health kunnen dit toch ook al goed (of goed genoeg). Daarin vind ik Samsung Health nog de mooiste en meest uitgebreide van twee. Ook al heb ik geen samsung producten 😉
Voor dit bedrag peraand of per jaar kun je beter een abonnement bij een sportschool afsluiten. Dan kun je ook heel goed bijhouden hoe veel je beweegt per week. ?