App van de week: geniet van weersvoorspellingen met Overdrop

App van de week: geniet van weersvoorspellingen met Overdrop

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Met weerapps als Buienradar kun je prima het weer bekijken en zien of het gaat regenen. Je zou enkel kunnen zeggen dat het ontwerp van zulke apps wat te wensen overlaat. Vandaag is er ruimte voor een weerapp die weer de ‘focus op het ontwerp legt’, genaamd Overdrop. Lees je mee?

Overdrop

Apple besloot eerder dit jaar een van de uitgebreidste weerapps uit de Play Store op te kopen. Na de ‘afronding van de verkoop’ verdween de app helaas uit de Play Store, waardoor voor veel gebruikers de zoektocht naar een nieuwe weerapp begon. Apps als Google Weather worden getypeerd door de juiste voorspellingen, maar tegelijkertijd ook de beperkingen van informatie die je in zulke apps kunt vinden. Verder laat het design wat te wensen over – het oog wil tenslotte ook wat. Overdrop wordt in de Android-community gezien als één van de gedoodverfde opvolgers.

Overdrop instellen

Voordat je van Overdrop gebruik kunt maken, moet je de installatie doorlopen; bij de eerste stap zal je toestemming moeten geven voor je locatiedata, of je moet handmatig een locatie invullen. Indien je handmatig een locatie invult, heeft de app geen locatiedata nodig. Let er wel op dat deze app dan telkens het weer van de ingestelde locatie weergeeft, en je de nieuwe locatie handmatig zal moeten invullen.

App van de week: geniet van weersvoorspellingen met Overdrop

Na het invullen van je locatiegegevens, kom je op het scherm terecht voor de thema van de app, en de mogelijkheid om notificaties in te stellen met bijvoorbeeld eenmaal per uur een voorspelling van het weer voor het komende uur. Verder kun je op dat scherm de weersprovider instellen waar deze app zijn data afneemt. Als je bijvoorbeeld goede ervaringen hebt met een specifieke provider, dan bestaat de kans dat je – als het een bekende provider is – hem ook in deze app kunt vinden.

Gerelateerde artikelen

Overdrop gebruiken

Nadat deze instellingen zijn opgeslagen, ben je klaar om Overdrop te gebruiken. Bovenaan de app is de huidige temperatuur te zien, en kun je zoeken op andere locaties. Ook vind je rechtsboven de instellingen van Overdrop, mocht je toch nog wat instellingen aan willen passen. Vlak daaronder vind je informatie over het weer van de dag, zoals de UV Index en hoe ver je kan zien in de huidige weersomstandigheden.

App van de week: geniet van weersvoorspellingen met Overdrop

Vlak daaronder zie je het vooruitzicht voor de komende 24 uur. Overdrop maakt daarbij onderscheid tussen de temperatuur, windsnelheid en windrichting, en tot slot de kans op neerslag. Het is helaas niet mogelijk om in te zien hoeveel mm regen er zal vallen in de komende uren. Mocht je dat toch willen weten, dan kun je de weerradar uit Overdrop gebruiken om tot 96 uur vooruit te spoelen. De radar biedt stapjes aan van drie uur, die je handmatig aan kunt klikken in de balk onder de radar.

Gerelateerde artikelen

Een laatste functie in de app zelf, is het vooruitzicht over de komende zeven dagen, waarbij de kans op regen, verwachte windsnelheid en de zonsopkomst en zonsondergang-tijden genoemd worden. Je krijgt zo, gecombineerd met de weerradar van Overdrop, een goed beeld van wat komen gaat. Je hoeft daar gelukkig de app niet voor te openen: de app biedt namelijk een uitgebreide selectie aan widgets om de weersvoorspellingen op je startscherm te tonen.

Overdrop-widgets

Als je in de lijst met widgets voor je Android-launcher gaat kijken, dan zul je bij de Overdrop-app een lijst met ‘lege’ widgets zien. Met de voorbeelden wil Overdrop het formaat van de mogelijke widgets laten zien. Nadat je een formaat hebt geselecteerd, opent de Overdrop-app een specifiek gedeelte in de app waar je widgets kunt selecteren. Een groot deel van de widgets zijn gratis, terwijl een deel enkel beschikbaar is voor klanten met de Pro-versie van Overdrop. Na het kiezen van de widget die het beste bij jou past, wordt hij automatisch op je thuisscherm geplaatst.

App van de week: geniet van weersvoorspellingen met Overdrop

Overdrop installeren

Overdrop is gratis te installeren vanuit de Google Play Store, maar bevat wel verschillende functies die enkel beschikbaar zijn voor betalende klanten, zoals geavanceerde instellingen van meldingen, extra widgets en een advertentievrije weergave.

App van de week: geniet van weersvoorspellingen met Overdrop

Een jaarabonnement op Overdrop kost 7,99 euro, maar de app is dus ook gratis te gebruiken. Ben jij van plan om Overdrop uit te proberen? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Overdrop - Weather & Widgets

Overdrop - Weather & Widgets

Overdrop zet volledig in op een sterke interface en een mooi uiterlijk. Je kan kiezen tussen verschillende lichte en donker thema's, de app bevat overzicht ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk