App van de week: gamify je dagelijkse wandelingen met Ommetje

App van de week: gamify je dagelijkse wandelingen met Ommetje

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Met de zomer in aantocht wil je misschien weer de nodige kilo's verliezen en een wandeling tijdens de coronacrisis kan sowieso geen kwaad. Ommetje, een app van de Hersenstichting, zorgt voor plezier bij het wandelen middels gamificatie. Hoe de app werkt? Je leest het in de ‘App van de week’.

Ommetje

Misschien herken je bij jezelf of bij anderen in jouw omgeving het beeld dat het steeds normaler en fijner wordt om een kort wandelingetje te maken in de buurt. Even de frisse lucht in om daarna een werkdag achter het bureau af te ronden. Veel anders zit er ook niet in met de huidige maatregelen, die ervoor hebben gezorgd dat de meeste sportlocaties zijn gesloten. Als het wandelen niet vanzelf lijkt te gaan dan kan Ommetje wel eens de perfecte app zijn om je aan het wandelen te krijgen. Via de app kun je namelijk punten scoren, en daarmee je wandelingen gamificeren.

App van de week: gamify je dagelijkse wandelingen met Ommetje

Alvorens het wandelen kan beginnen, moet je de app wel eerst instellen. Na het downloaden vanuit de Google Play Store moet je eerst een account aanmaken met een e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord. Nadien moet je via Ommetje de keuze maken om een eigen team te starten, jezelf bij een ander team aan te sluiten of in de landelijke poule te wandelen. Voor het toetreden tot andere teams, dien je een code aan te vragen en deze in te voeren tijdens het aanmaken van het account – je kan overigens op elk gewenst moment een team aanmaken, of aan een ander team deelnemen.

Gamificatie

Nadat het account is aangemaakt kan de strijd om de punten beginnen. Afhankelijk van de duur van je wandeling, krijg je een aantal punten toegekend. Daarbij maakt Ommetje onderscheid tussen de wandelingen van een duur van 20 minuten en wandelingen die langer dan 20 minuten duren. Voor wandelingen die langer dan 20 minuten duren krijg je bonuspunten toegekend. Bonuspunten zijn er ook voor vaste wandelaars en voor wandelaars die lange(re) afstanden afleggen, als je meer dan 750 meter wandelt, krijg je standaard 4 punten extra. Let wel, hiervoor dient de app constant toegang te hebben tot je locatie.

Gerelateerde artikelen

Met de app probeert de hersenstichting mensen ook dagelijks aan het wandelen te krijgen. Voor de zogenoemde wandelreeksen – het meerdere dagen achter elkaar hebben gewandeld – krijg je extra punten als je een bepaalde reeks hebt behaald. Het begint gemakkelijk bij vijf dagen, maar loopt op tot 360 dagen achtereenvolgend. Een andere medaille die je kan verdienen is voor wandelingen die in de vroege ochtend starten (voor 09:00). Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je bovenaan in de ranglijsten komt te staan en daarvoor regelmatig blijft bewegen.

App van de week: gamify je dagelijkse wandelingen met Ommetje

Na elke wandeling krijg je ook de kans om de campagne van de Hersenstichting te delen, waarvoor je als deelnemer 2 punten ontvangt. Tot slot krijg je na elke wandeling een leuk hersenweetje, die verzameld kunnen worden om – je raadt het al – punten mee te verdienen. Naast dat het leuk zal zijn om de punten te verzamelen, levert het je ook nog eens een aantal leuke weetjes op.

Ommetje installeren

Ommetje is beschikbaar in zowel de Google Play Store als de Apple App Store en is gratis te gebruiken. Of je de app in de landelijke poule gebruikt, of met een eigen team, de dienst is en blijft gratis.

Wil jij met Androidworld een Ommetje lopen?

Ben jij van plan om Ommetje te gaan uitproberen? Vul ook bovenstaande poll in om te laten weten of een Androidworld-groep gewenst is: wellicht dat we met zijn allen kunnen strijden om de eerste plaats bij het wandelen.

Ommetje lopen

Ommetje lopen

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een ommetje. Ook helpt he ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk