App van de Week: For Good meet je CO2-voetafdruk

App van de Week: For Good meet je CO2-voetafdruk

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

We sluiten onze week van de duurzaamheid vandaag af, met een app die je keihard confronteert met jouw CO2-voetafdruk. Pak jij vaak de auto? Zijn jouw vakanties altijd per vliegtuig? Maak dan je borst maar nat. De app van de week is ditmaal For Good.

For Good-app

De bedoeling van de app is om je niet alleen een klap in je gezicht te geven wat betreft inzicht in je voetafdruk, het is er juist om je te helpen deze te verbeteren door je ook tips te geven over hoe je dat kunt doen. De app laat je nadenken over wat voor energie je gebruikt, hoe vaak je de auto pakt, enzovoort. Het voordeel is dat het dat niet heel belerend doet, maar dus wel wat confronterend.

App van de Week: For Good meet je CO2-voetafdruk

Iedereen kan zich aanmelden bij For Good, wel wil de app wat gegevens van je hebben, al dan niet met hulp van Facebook. Bij aanmelding krijg je meteen de vragen voor je kiezen: hoe vaak vlieg je (inter)continentaal, hoe vaak neem je de trein, tram en bus? Maar ook wil het weten hoe vaak je de auto gebruikt en of je bijvoorbeeld vlees eet of vegetariër bent. Er hadden wat ons betreft wel wat meer opties mogen zijn: bij in welk huis je woont missen we bijvoorbeeld de optie om een hoekhuis aan te geven of andere typen woningen.

Gerelateerde artikelen

Vrij eenvoudige app

Qua opties mag het allemaal wel wat uitgebreider en dat geldt ook voor de tips. Je krijgt bijvoorbeeld het advies om regelmatig je verwarmingselementen af te stoffen en je kinderen eens een vegetarische maaltijd voor te schotelen. Die tips zijn helaas niet heel gepersonaliseerd: ik heb bijvoorbeeld geen kinderen en ik eet zelf al vegetarisch. Daarnaast is de app vrij eenvoudig, er is geen uitgebreid programma wat je moet gaan volgen. Wel kun je via een challenge je vrienden en familie uitdagen om een soort voetafdrukrace te doen.

Aan de andere kant gaat deze app vooral om bewustwording en dat biedt hij zeker. Bovendien kun je hem elke week weer opnieuw invullen en zie je dus hopelijk je voetafdruk kleiner worden. Wel mag de app wat ons betreft nog uitgebreider: neem bijvoorbeeld ook mee hoe lang mensen douchen of beloon ze als ze vaak de fiets pakken. Het wordt daardoor een wat positievere app, waarmee je meer kan dan nu. Maar nogmaals: iedereen kan deze app downloaden, dus al doe je het alleen maar om te weten hoe groot je voetafdruk is: vul het in en je weet direct meer over jouw invloed op deze aarde.

App van de Week: For Good meet je CO2-voetafdruk

Check je CO2-voetafdruk

De For Good-app is nu te downloaden via de Google Play-store en de Apple App Store.

For Good

For Good

For Good is een app die je confronteert met je CO2-voetafdruk. Je leert door je eigen antwoorden hoe groot je afdruk is en krijgt tips om deze te verkleinen. ..

Meer apps!

Je vindt elke week op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk