App van de week: fleur je Android-telefoon op met Backdrops-achtergronden

App van de week: fleur je Android-telefoon op met Backdrops-achtergronden

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Het vinden van een mooie achtergrond kan zo gemakkelijk zijn als een foto van je kinderen – maar dan moet je natuurlijk wel kinderen hebben. Backdrops is de perfecte app om een fijne achtergrond te gebruiken. In principe is de app gratis, hoewel sommige onderdelen betaald zijn.

Backdrops

Het vinden van een passende achtergrond is soms echt ‘passen en meten’: de een is net iets te licht, de ander is niet scherp als er ingezoomd wordt en van de derde ben je na een kwartier al duizelig. Of je ook zo precies bent met het uitzoeken van een achtergrond, hangt er waarschijnlijk ook vanaf hoe vaak je een telefoon aanraakt. Als je het liefst maandelijks van achtergrond wisselt, dan mag een app als Backdrops niet missen uit jouw Google Play Store-bibliotheek.

App van de week: fleur je Android-telefoon op met Backdrops-achtergronden

Backdrops is zeker geen nieuwe app, toch is de kans groot dat je de app nooit tegenkomt binnen de ellenlange lijst van achtergronden-apps in de appwinkels. Toch is het een applicatie die je zeker niet wil missen, onder andere vanwege het enorme aanbod van gecureerde achtergronden. Backdrops is in drie secties verdeeld: Community, Explore en Collections. In het eerste gedeelte van de applicatie, zijn alle achtergronden te vinden die zijn geüpload door de community.

Community, Explore en Collections

Alle achtergronden onder het Community-tabblad zijn gratis te downloaden. Het tweede tabblad in Backdrops biedt plaats aan achtergronden die exclusief zijn aan Backdrops; bovenaan het tabblad is de ‘Wall of the Day’ te vinden. Voor deze categorie selecteert Backdrops dagelijks één achtergrond. Het is mogelijk om een notificatie te ontvangen zodra er een nieuwe ‘Wall of the Day’ is uitgekozen.

App van de week: fleur je Android-telefoon op met Backdrops-achtergronden

Het laatste tabblad, de collecties, bevat onder andere achtergronden die enkel te downloaden zijn in het geval dat je de app hebt aangeschaft. Onder deze sectie vind je onder andere achtergronden die geschikt zijn voor OLED-schermen: de achtergronden zijn voor het overgrote deel pikzwart. Je hoeft overigens niet het Collections-tabblad te bezoeken voor zulke achtergronden. Via het hamburger-menu kun je onder de sectie ‘Categories’ kiezen voor specifieke soorten achtergronden.

Gerelateerde artikelen

Zelf afbeeldingen uploaden

Maak je zelf achtergronden en deel je deze graag met een grotere groep mensen? Ook dan kun je bij Backdrops terecht. In het hamburger-menu van de Backdrops-app vind je een sectie om beelden aan te leveren voor de Community-sectie. In overleg met het Backdrops-team kunnen achtergronden als ‘Wall of the Day’ worden weergegeven. Content die wordt geüpload, moet wel zelf zijn gemaakt.

App van de week: fleur je Android-telefoon op met Backdrops-achtergronden

Voordat deze ‘App van de week’ wordt afgesloten, is er nog één sectie om rekening mee te houden, en dat is het instellingen-menu van Backdrops. Via de instellingen kan je meldingen over de Wall of the Day in- of uitschakelen en heb je de optie om een melding te krijgen voor alle achtergronden die in Backdrops zijn geüpload. Verder is het mogelijk om favorieten te synchroniseren naar een ander Android-toestel met hetzelfde Play-account, en kun je aankopen van Backdrops terugzetten.

Backdrops installeren

Backdrops is in principe gratis te gebruiken. Voor 2,69 euro kun je over alle achtergronden in de app beschikken. Met de aankoop worden ook alle advertenties uit Backdrops verwijderd. Normaliter zijn er op verschillende plekken in backdrops advertenties te vinden. Beschik je over een Google Play Pass-abonnement, dan kun je de app gebruiken zonder de aankoopprijs van 2,69 euro te betalen.

Backdrops - Wallpapers

Backdrops - Wallpapers

Backdrops heeft een enorme lijst met wallpapers die gemaakt zijn door de ontwikkelaar zelf en gebruikers van de app.  ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk