App van de Week: film- en seriedagboek Trakt heeft eindelijk een app

App van de Week: film- en seriedagboek Trakt heeft eindelijk een app

Laura Jenny

door Laura Jenny

Als je vaak films en series kijkt, dan is het fijn om bij te houden waar je bent gebleven, zodat je geen enkele aflevering mist, en zodat je niet vergeet dat je een bepaalde film al hebt gezien. Er zijn meerdere sites die je daarvoor kunt gebruiken, maar verreweg één van de meest populaire sites is Trakt. De site had nooit een app, maar eindelijk is het zo ver: Trakt heeft een app. Dit is hoe die werkt.

Grote seriedatabase

Het idee van Trakt is dat het een grote database is met daarin zo’n beetje alle films en series die je kunt bedenken. Van series kun je per seizoen of zelfs per aflevering bijhouden wat je hebt gezien. Het is zelfs mogelijk om bij te houden wat je hebt qua collectie op DVD of Blu-ray. Trakt heeft daarnaast nog andere functies, maar dit is uiteindelijk wel waar de meeste mensen Trakt voor gebruiken. Al is het wel handig om onder het kopje ‘Series’ of ‘Movies’ even snel een blik te werpen op wat trending is, zodat je kunt kijken wat iedereen op dat moment volop kijkt.

Wat ook leuk is aan Trakt, dat is om te zien hoeveel dagen en uren van je leven je al films en series hebt gekeken. Zo heb ik al meer dan een jaar van mijn leven gespendeerd aan films en series kijken Je kunt ook zien welke films je het vaakst opnieuw kijkt, al moet je daarvoor uiteraard wel goed bijhouden dat je die film weer hebt gezien. Je kunt je watchlist zien, je geschiedenis en je kunt films en series een cijfer geven, waardoor je snel kunt zien of het de moeite waard is om een bepaalde film weer te kijken, wanneer iemand je dat vraagt.

App van de Week: film- en seriedagboek Trakt heeft eindelijk een app

Trakt

Er is ook een gedeelte voor vrienden en comments, maar dat is niet bepaald de hoofdmoot van de app. Wel is het even wennen aan deze app, want er komt veel op je af. Een van mijn collega’s noemt hem wat chaotisch, maar ik vind dat op zich meevallen: je moet er even je weg in vinden, snappen dat op het plusje drukken betekent dat je de serie/film hebt gezien, maar uiteindelijk gebruik je vooral dat dus als je dat eenmaal onder de knie hebt, dan komt dat al na een paar minuten helemaal goed.

Ook moet je goed de iconen kennen. Het lege vinkje betekent dat je het nog niet hebt gezien, maar het met paars gevulde vinkje betekent dat je het wel hebt gezien. Ook staat er wel vrij vaak een banner op de pagina om je te inspireren om een VIP-abonnement te nemen, maar verder pusht Trakt het niet. Je hoeft ook geen reclames te kijken verder: de app is echt zoals de website ook werkt voor niet-betalende gebruikers en dat is geweldig. Dat hadden we niet verwacht na zo lang op een app te hebben gewacht.

Als je Trakt gebruikt, dan weet je wat je te doen staat: downloaden die app. Maar ook als je het niet gebruikt, dan is deze app misschien een goed moment om dat wel te gaan doen. Je moet er wel een account voor aanmaken, dus check goed wat deze app van je wil weten en bedenk of je je daarmee comfortabel voelt. Veel plezier met kijken!

Gerelateerde artikelen

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Trakt

Trakt

Trakt, een populaire website voor het bijhouden van films en series, heeft eindelijk zijn langverwachte app gelanceerd. Voor degenen die regelmatig films en series k ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk