App van de Week: een Dynamic Island op Android met DynamicSpot

App van de Week: een Dynamic Island op Android met DynamicSpot

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het ziet er wel heel gelikt uit hè, dat Dynamic Island op iPhone 14. Het is een soort notch om de selfiecamera heen waarin je vervolgens meldingen kunt zien. Veel Android-gebruikers hebben er ook oren naar. Xiaomi en Realme hebben er ook al toezeggingen over gedaan, maar voor wie daar niet op kan wachten is er DynamicSpot. In deze App van de Week kijken we of het wat is.

DynamicSpot

DynamicSpot is een app waarin je drie dingen moet instellen: welke apps er meldingen mogen sturen binnen dat eiland om je selfiecamera, maar ook hoe dat eiland ongeveer moet liggen. Immers zit de selfiecamera niet op elke Android-telefoon op dezelfde plek. Hierdoor krijg je zelf de mogelijkheid om in te stellen hoe hoog en hoeveel naar links of rechts dat eiland moet worden geplaatst. Zoals je ziet op de screenshots heeft de schrijver van dit artikel dat toch niet helemaal zo recht gedaan, maar gelukkig kun je dat aanpassen wanneer je wil.

Op zich werkt het heel goed. De app is gratis te downloaden uit de Play Store en alleen voor bepaalde mogelijkheden moet je een paar euro betalen. Het hoeft echter zeker niet. Je kunt hem ook prima gebruiken zonder een cent uit te geven. Als je een melding krijgt, dan komt deze als zwart vlak binnen bovenin je scherm en kun je hem aantikken om de betreffende app te openen. Het werkt goed, al heeft hij op een gegeven moment bij het maken van een screenshot wel wat last gehad om dat rechthoekje te verwijderen. Verder werkt het erg goed.

App van de Week: een Dynamic Island op Android met DynamicSpot

Dynamisch eiland

Ik zou het zelf niet per se gaan gebruiken, omdat ik tevreden ben over gewone meldingen op mijn OnePlus (en, eerlijk is eerlijk, daar vooral erg aan gewend ben). Ook is zo’n zwart vlak in je scherm niet in alle gevallen handig: soms neemt het wel erg veel ruimte in beslag, naast dat je het heel slecht ziet als je bijvoorbeeld een zwarte achtergrond gebruikt. Maar: waarom zouden we hem dan nomineren voor App van de Week? Wel, het is goed dat het er is. Waarschijnlijk zijn er mensen die de notificaties op hun smartphone helemaal niet geweldig vinden en juist heel erg onder de indruk waren van dat dynamische eiland van Apple. Voor die mensen is deze oplossing fantastisch.

Gerelateerde artikelen

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Dynamic Island - dynamicSpot

Dynamic Island - dynamicSpot

Dynamic Spot is een app waarin je drie dingen moet instellen: welke apps er meldingen mogen sturen binnen dat eiland om je selfiecamera, maar ook hoe dat eiland onge ..

Studio Jawomo heeft dus wel degelijk goed gedaan aan deze multitasking oplossing. Vind jij dat ook, of denk jij dat het beter kan? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk