App van de week: Deze app is de persoonlijke beschermer van jouw privacy

App van de week: Deze app is de persoonlijke beschermer van jouw privacy

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Jumbo is een app die je helpt om je digitale voetafdruk te verkleinen op sociale media. De app brengt je op de hoogte van datalekken bij de diensten die je gebruikt en je kan Google en Facebook duidelijke beperkingen opleggen.

Jumbo

In tijden van sociale media en de monopolies van grote techbedrijven is het lastiger dan ooit om online je privacy te beschermen. "Privacy is iets van het verleden", hoor je misschien weleens, maar dat is natuurlijk slechts pessimisme. Het is wel degelijk een klus geworden om bij alle verschillende diensten die je gebruikt aan het privacyaspect te denken, maar daarom doet de 'Jumbo: Privacy + Security'-app het in jouw plaats.

Deze app adviseert gebruikers. Je kan bijvoorbeeld de sporen van oude tweets en Facebook-berichten makkelijk verwijderen zonder dat je zelf door deze apps hoeft te scrollen. Daarnaast beperk je op Facebook wie jou kan taggen, je beperkt de gezichtsherkenning en de manier waarop Facebook en Google informatie verzamelen voor adverteerders. Jumbo helpt je om al deze acties uit te voeren zonder dat je zelf moet zoeken in de instellingen van sociale media-apps.

Gerelateerde artikelen

Cambridge Analytica

Je kan bovendien terugvinden welke zoekopdrachten Google heeft bewaard en je legt vervolgens meteen beperkingen op. Is je e-mailadres betrokken geraakt bij een datalek? Dan brengt de app je daarvan op de hoogte en kan je meteen je wachtwoord wijzigen bij de betreffende dienst.

App van de week: Deze app is de persoonlijke beschermer van jouw privacy

Jumbo is helemaal gratis te gebruiken, maar er is ook een Pro-abonnement dat nog meer functies aanbiedt. Zoals de mogelijkheid om online trackers en apptrackers te blokkeren. Achter deze app zit Pierre Valade, de ontwikkelaars van de populaire Sunrise Calendar-app die inmiddels is verkocht aan Microsoft. De gebeurtenissen rond Facebooks Cambridge-Analytica-schandaal overtuigden Valade om deze privacyassistent te bouwen. De app kwam eerst uit voor iOS, maar inmiddels is er dus een Android-versie uitgekomen.

Gerelateerde artikelen

Je kan de Jumbo-app met steeds meer diensten verbinden, en er komen nog steeds nieuwe functies bij waarmee de app gebruikers helpt om hun privacy te beschermen. Belangrijk ik dat de app geen van jouw gegevens op zijn servers bewaart. Het zoeken naar privacyproblemen gebeurt volledig on-device.

Tijdens de privacythemaweek op Androidworld adviseren we je over privacy en je kan het complete overzicht van onze artikelen hier terugvinden. Ga jij deze app uitproberen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Jumbo: Privacy + Security

Jumbo: Privacy + Security

In tijdens van sociale media en de monopolies van grote techbedrijven is het nooit lastiger geworden om online je privacy te beschermen. "Privacy is iets van het ver ..

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Themaweek privacy: heb je tips of ideeën?

Androidworld is de grootste Android-community van Nederland en België. We doen dit dus samen! Heb jij dus een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens de themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan dat ook!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk