App van de week: deel makkelijk je schermopname met anderen via Loom

App van de week: deel makkelijk je schermopname met anderen via Loom

Met Loom: Screen Recording & Video kun je je schermopnames die je direct als video kunt delen met iemand. In de artikel kom je erachter hoe gemakkelijk deze app werkt.

Loom: makkelijk schermopnames delen

Loom bestond al een tijdje als Chrome-extensie en we maken er op de Androidworld-redactie veelvuldig gebruik van. Je kan namelijk met Loom je webcam, microfoon en desktop tegelijkertijd opnemen en de screencast meteen delen. Je kan de tool bijvoorbeeld gebruiken om een stukje software uit te leggen of een instructie op te nemen. Dat kan bijvoorbeeld goed van pas komen in de klas.

Als je een schermopname hebt gemaakt, wordt deze in mapjes opgeslagen, waarna je de opname kunt bewerken (trimmen) of delen. Je kan een opname tussendoor pauzeren of de webcam wegklikken en de countdown-optie gebruiken om te zien wanneer precies de opname start. De tool is tot 100 video's en screenshots gratis te gebruiken en je screencasts worden in de cloud opgeslagen. Na een bepaald aantal uploads moet je een abonnement aanschaffen maar je kan ook een aantal van je video's verwijderen.

Loom voor Android

Loom is ook voor Android beschikbaar. Het Loom-team wil daarmee de het gemak van hun schermopnametool naar Android brengen. Wil je dus een bug opnemen, een demo maken of een idee aan je team laten zien? Met Loom voor Android kun je dus gemakkelijk om je boodschap overbrengen door een screencast te maken en deze direct te delen.

App van de week: deel makkelijk je schermopname met anderen via Loom

Als je de opnameknop in de app indrukt krijg je ongeveer dezelfde navigatiebalk te zien als op desktop maar dan vanuit het notificatiepaneel op je Android. Je kan alleen je scherm opnamen of je scherm en je camera zodat je in beeld komt en uitleg kunt geven bij de video. Daarna begint de countdown-optie en kun je beginnen. Tussendoor kun je de camera nog uitschakelen als je dat wilt. Als je op stop tikt, wordt de screenshot geüpload en zie je hem in de app verschijnen naast de andere screencasts die je met Loom hebt gemaakt. Je kan nog de titel aanpassen of de opname verwijderen. Andere opties zoals het trimmen van de video zijn in de app nog niet aanwezig. In de video hieronder legt Loom uit hoe hun Android-app precies werkt.

Loom downloaden

De app is vrij basic, maar werkt goed en ziet er goed uit. Heb je nog geen favoriete screenrecorder-tool, dan moet je Loom zeker eens een kans geven. Hieronder vind je alle beschikbare Loom-apps voor telefoons en pc's.

Loom: Screen Recording & Video
Loom voor Android brengt het gemak van een schermopnametool naar Android. Wil je dus een bug opnemen, een demo maken of een idee aan je team laten zien? Met Loo ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties