App van de Week: De Slimste Mens is een heel fijne uitdaging

App van de Week: De Slimste Mens is een heel fijne uitdaging

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het is weer De Slimste Mens-tijd en dat is zo fijn. Philip Freriks, Maarten van Rossem: het is weer genieten met die twee, plus natuurlijk de soms spraakmakende kandidaten. Zoals je wellicht is opgevallen maken de heren ook regelmatig reclame voor de app en dat vonden wij reden genoeg om die eens te testen. Is ie echt zoveel beter? Je leest het in deze editie van App van de Week.

De Slimste Mens

De Slimste Mens is een kennisquiz waarin verschillende rondes zitten: vaak moet je vragen beantwoorden, maar er zijn ook afbeeldingsreeksen waarvan je dan moet zeggen wat elke foto betekent en een soort associatiespellen doen waarbij je moet zeggen wat er bijvoorbeeld in je opkomt als je zegt: Waylon. In de app ligt de focus vooral op de losse vragen: speel je de singleplayervariant, dan is dat de enige optie die je krijgt. Speel je tegen een ander, dan krijg je ook andere spelletjes.

De app ziet er erg mooi uit en je herkent meteen de stijl van het programma, dus dat doen ze goed. Het is door de toevoeging van foto’s van meneer Freriks ook echt alsof hij het tegen je zegt en dat is leuk. Ook werkt de app erg goed. Het is allemaal erg duidelijk, al kan het beginscherm in eerste instantie wat veel zijn. In ieder geval kun je nu ook de slimste thuis spelen, waardoor je samen een tafel, op het strand, in de auto of waar dan ook lekker kunt De Slimste Mens’en. Je kunt in de app ook een vraag stellen aan Maarten, kijken hoe je in de ranglijst staat, de Slimste Mens volgen op Instagram en vrienden toevoegen.

TV-vraag van de dag

Het is geen app die vol staat met reclame, waarbij je je halve ziel hoeft te verkopen, maar je moet wel je e-mailadres opgeven om te kunnen spelen. Inloggen met Facebook kan ook. De TV-vraag van de dag is op werkdagen overdag ook te beantwoorden en je kunt zien welke multiplayerpotjes je aan het doen bent. Dat kan tegen vrienden, maar ook tegen onbekenden. Dus ja: je kunt eigenlijk altijd wel spelen en dat is leuk. Zijn je vrienden en de onbekenden waarmee je speelt aan zet en zit je te wachten, dan doe je gewoon een singleplayerpotje.

De Slimste Mens-app is ontzettend leuk en het is eigenlijk net zo sympathiek als het programma zelf. Wat vind jij van de De Slimste Mens-app? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

App van de week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

De slimste mens

De slimste mens

De Slimste Mens is een bekende Nederlandse tv-quizshow waarin de slimste persoon van Nederland wordt gezocht. Je kan het plezier en de uitdaging van dit populaire pr ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk