App van de Week: de Nike Run Club viert de verjaardag van Nike

App van de Week: de Nike Run Club viert de verjaardag van Nike

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Sportmerk Nike wordt dit jaar 50 en dat is zeker een leeftijd om even bij stil te staan. Een halve eeuw is het merk al bezig met het comfortabeler en beter maken van je sportprestaties. Daar heeft het ook talloze apps voor. Ditmaal bespreken we in App van de Week de Nike Run Club, die de komende tijd extra interessant is.

Je hardlooprondjes vastleggen

Misschien leg jij je hardlooprondjes vast in Strava of doe jij het alleen met Hardlopen met Evy. Dat kan, maar er zijn de afgelopen jaren meerdere apps ontwikkeld waarin dat ook kan. De Nike Run Club is daar een goed voorbeeld van. Je kunt hierin allerlei afstandsuitdagingen doen, speciale trainingsschema’s vinden om je hardloopdroom te verwezelijken en natuurlijk je prestaties delen met je vrienden (want ja, heb je wel gerend als het nergens is vastgelegd?).

De Nike Run Club werkt met een Wear OS-horloge of je smartphone en hij geeft je allerlei inzichten over wat je hebt gedaan (of doet) tijdens je hardloopronde. Om je gemotiveerd te houden is er ook een badgesysteem ingebouwd, waardoor je ziet dat je steeds hoger rankt en dat is natuurlijk een goede manier om te zorgen dat je de app blijft gebruiken (maar vooral: dat je blijft hardlopen). De app werkt met Google Fit en is gratis te gebruiken, dus in principe kun je het natuurlijk altijd een keer proberen.

App van de Week: de Nike Run Club viert de verjaardag van Nike

Nike Run Club

Je kunt de app toestemming geven om altijd je locatie te gebruiken, nooit, of alleen tijdens het gebruik van de app. Het is wel leuk om te zien welke ronde je hebt gelopen, onder andere omdat je zo beter kunt zien hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Het is mogelijk om ondersteuning te krijgen bij het rennen. Dat werkt ongeveer zoals bij Hardlopen met Evy: de app vertelt je wanneer je even moet versnellen, wanneer je rustig aan kunt doen en roept motiverende woorden naar dat stemmetje in je hoofd dat bij elke stap zegt: ‘ik wil stoppen’.

Het is een goede hardloopcoach en eentje die er bijvoorbeeld voor zou kunnen zorgen dat jij van 0 naar je eerste 5 kilometer traint. Zeker nu is dat interessant, want Nike viert zijn 50ste verjaardag. Hierdoor kun je in de hardloopapp onder andere nieuwe community-uitdagingen vinden. Nike wil dat mensen tussen 17 en 22 mei samen 500.000 kilometer afleggen. Je hoeft er trouwens niet per se hardloopschoenen voor te dragen: je kunt ook meedoen door lekker te gaan wandelen. Toch leuk om een bijdrage te leveren terwijl je gewoon je hond uitlaat op een mooie, zonnige zondag. Of als hardlopen gewoon écht niks voor jou blijkt te zijn.

Nike Run Club

Nike Run Club

Nike Run Club heeft de middelen die je nodig hebt om nog beter te lopen, waaronder GPS tracking, wekelijkse, maandelijkse en gepersonaliseerde afstandchallenges; aan ..

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Gerelateerde artikelen

Heb jij Nike Run Club al geprobeerd? Laat in de reacties onder dit artikel weten wat je ervan vindt.

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk