App van de Week: de HBO Max-app: fijn in zijn eenvoud

App van de Week: de HBO Max-app: fijn in zijn eenvoud

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Veel mensen vinden het toch wel ingewikkeld: al die streamingdiensten. Wist je dat we in Nederland meer dan 12 streamingdiensten op basis van abonnementen hebben? Deze week werden ViaPlay en HBO Max gelanceerd. Die eerste is vooral voor Formule 1-fans en overige sportliefhebbers interessant, maar HBO Max bedient met al zijn HBO-films en -series een groter publiek. Vandaar dat we deze week als App van de Week kiezen voor HBO Max.

HBO Max-app

Het voelt voor veel mensen dus ingewikkeld, zoveel keuze in streamingdiensten. Het is dan fijn dat een streamingdienst het allemaal niet te ingewikkeld maakt. HBO Max heeft dat goed begrepen. Dankzij zijn paarse uiterlijk valt hij op tussen de rest en de app zelf is enorm simpel. Het doet dan ook meer denken aan bijvoorbeeld de app van Netflix dan die van Disney, die met al zijn categorieën toch al iets ingewikkelder is.

Hoewel HBO Max deze week wat strubbelingen heeft gehad met de framerate en met de servers, want soms gaf hij wel eens een foutmelding, maar dat is logisch nu er zoveel mensen tegelijk op de streamingdienst gaan. Het komt ook met een heel aantrekkelijk aanbod, want als je voor 31 maart lid wordt, dan betaal je de helft van de abonnementskosten (gaan deze omhoog, dan blijf je dus de helft betalen van de op dat moment nieuwe prijs).

  • Wil je een HBO Max-abonnement afsluiten? Dat kan je hier doen.  

Hoeveel Nederlanders de app al hebben, dat is nog onbekend, maar de hype voor de streamingdienst was groot. Waar je eerder een televisie-abonnement nodig had om HBO te kunnen zien, is dat nu niet langer het geval. Je kunt klassiekers zoals The Sopranos en The Wire zien via HBO Max, maar ook HBO Max-originals zoals The Flight Attendant en Hacks. Andere favoriete series op de HBO Max zijn het op Sex and the City gebaseerde And Just Like That, het door merg en been gaande Euphoria en het gewiekste Succession.

Klein scherm, grote glimlach

Genoeg te zien, je kunt je dagen er goed mee vullen, maar hoe bevalt de app? Zoals gesteld is hij vrij eenvoudig. Je ziet wat het aanbod is, je kunt op een film of serie tikken en deze aan je kijklijst toevoegen en je kunt in totaal 5 profielen maken. Films en series zijn onderverdeeld in grappige categorieën, zoals ‘Brandstof voor je reality-obsessie’, ‘Klein scherm, grote glimlach’ en ‘Volwassen worden’. Tik je links op het hamburgermenu (de streepjes), dan kun je specifiek zien welke Originals er zijn, wat er nu populair is, net is toegevoegd of op klassieke genres zoeken naar films en series.

Net als Disney+ is er wel een onderverdeling in merken op HBO Max, want het heeft HBO, HBO Max, Warner Bros., DC en Cartoon Network. Toch heeft het zijn app daar niet al steevast in onderverdeeld, wel kun je zelf kiezen (onder alle genres in het hamburgermenu) om voor één van die merken te gaan. De app werkt verder lekker snel, ziet er erg mooi uit en als je een met Chromecast uitgeruste televisie hebt, dan is het ook mogelijk om te chromecasten. Wil je juist een film of serie downloaden om offline in het vliegtuig te kijken, dan kan dat ook (naast de knop om een film of serie toe te voegen aan je kijklijst).

Ben je in je profiel, dan kun je linksboven op het instellingentandwiel tikken en dan krijg je een heel menu waarin je onder andere je abonnement kunt beheren. Denk aan of je wil streamen of downloaden via wifi of mobiel, zien op welke apparaten je bent ingelogd en deze uitloggen, mogelijkheden voor ouderlijk toezicht, de weergavetaal en de help-opties. Het is duidelijk een app die zijn sporen al heeft verdiend in het buitenland en die de nodige handigheden heeft afgekeken van andere streamingdiensten. Zo zie je maar, die veelheid aan streamingentertainment heeft ook zo zijn voordelen.

HBO Max: Kijk films en TV

HBO Max: Kijk films en TV

Wat is HBO Max? HBO Max is een Amerikaanse streamingdienst en biedt onder andere content van HBO, Cartoon Network, DC en Warner Bros. De streamingdienst heeft te ..
App van de Week: de HBO Max-app: fijn in zijn eenvoud

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Maak jij gebruik van HBO Max? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen met de app? Laat ze nu achter in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk