App van de week: de bijzondere metamorfose van de Klarna-app

App van de week: de bijzondere metamorfose van de Klarna-app

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Klarna is een handige manier om niet direct te hoeven betalen voor iets wat je online koopt. Sommige mensen willen liever eerst de bestelling in handen hebben voor ze ervoor betalen, anderen weten dat ze waarschijnlijk iets retourneren en willen daar niet voor betalen. Of soms heb je gewoon geen telefoon voor iDeal bij de hand. Wat de reden ook is, Klarna is bij veel webwinkels een manier om je betaling niet direct te hoeven doen. Er kan echter veel meer met de Klarna-app, die daarom ook de app van de week is.

App van de week: de bijzondere metamorfose van de Klarna-app

Klarna is flink veranderd

Klarna is niet alleen betaaloplossing, het is ook een shopplatform. Dat zie je goed terug in de app. Vroeger was het echt een heel simpele betaalapp, nu is het een heel platform. Het beginscherm is een complete shoppinghub. Je kunt zien welke bestellingen, leveringen en retourzendingen zoal op je naam staan, je kunt producten opslaan, er zijn deals, winkels die je veel gebruikt en een inbox voor berichten.

De grootste scheiding wordt in de app gemaakt tussen online shoppen en betalingen, waarbij online shoppen zelfs eerst wordt genoemd. Scroll je naar beneden, dan zie je de vele grote namen waarmee Klarna tegenwoordig zaken doet: bol.com, Marktplaats, Amazon, Zalando, Samsung, Kruidvat, AliExpress, MediaMarkt en Wehkamp bijvoorbeeld. Zelfs je Booking.com-overnachtingen kun je Klarna’en.

Het is handig om in de app van het betalingsplatform te zien wat er allemaal aan winkels aan het bedrijf verbonden is, zodat je weet waar je ‘op de pof’ kunt shoppen. Je kunt ook selecteren per categorie waarin je wil shoppen: gelukkig is elektronica ook een optie voor al je op Android draaiende gadgets. Het voordeel van Klarna is overigens niet alleen dat je pas na twee weken hoeft te betalen: het is ook nog rentevrij.

App van de week: de bijzondere metamorfose van de Klarna-app

Wees voorzichtig met op de pof

Uiteraard moet hierbij de kanttekening worden geplaatst dat het uiteraard beter is om meteen te betalen voor wat je online shopt: dan weet je zeker dat je het geld hebt en kom je niet zo makkelijk in geldproblemen als je wanneer je te enthousiast aan de Klarna slaat. Houd dus voor jezelf wel in de gaten hoeveel Klarna-betalingen je open hebt staan. Het voordeel is dat dat met deze app dus heel makkelijk kan, zolang je maar hetzelfde e-mailadres gebruikt. Inloggen de je namelijk ook simpel met je e-mailadres. Klarna stuurt daar een verificatiecode heen en door die in te voeren weet de app dat jij de eigenaar van de e-mail bent en worden alle openstaande betalingen op dat e-mailadres geladen.

Het is tof om te zien dat Klarna zijn imago van betaalplatform ontstijgt en dat het nu duidelijker is wat de status van je betalingen en van je retouren is. Alles in één app is een erg goed idee, want dat hebben we nog niet zo vaak gezien op shoppinggebied. Het is overigens zelfs mogelijk om bij winkels te shoppen die van origine helemaal geen Klarna-optie bieden, dankzij een soort one time card. Dit maakt de Klarna-app voor mensen die graag later betalen een extra aantrekkelijke app. Daarnaast heeft Klarna ook exclusieve aanbiedingen die het zijn appgebruikers wil bieden.

De nieuwe Klarna-app is nu te downloaden via de Google Play-store en de Apple App Store.

Klarna

Klarna

Klarna is een app waarmee je betalingen kunt doen voor online bestellingen bij alle webwinkels. Je vindt alle informatie nu in één app. ..

Meer apps!

Je vindt elke week op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk