App van de Week: Daddy Up helpt vaders op weg

App van de Week: Daddy Up helpt vaders op weg

Het is vandaag Vaderdag en of je nu zelf vader bent of wordt, of gewoon interesse hebt in hoe zo’n vaderschap in elkaar kan zitten: de app Daddy Up is waarschijnlijk de beste app die je daarvoor kunt gebruiken, dus zit de app deze week in App van de Week. Veel magazines en websites over zwanger zijn en ouderschap zijn vooral gericht op moeders, waardoor een app als Daddy Up geen overbodige luxe is.

Daddy Up

Wat heel grappig is aan Daddy Up, dat is dat er voor een thema is gekozen. Je bent een soort boswachter geworden en je kinderen worden dan ook ‘welpjes’ genoemd. Je kunt een zwangerschap invoeren waarbij het mogelijk is om de naam van de moeder van het kind in te voeren. Mocht je dus meerdere dames tegelijk zwanger hebben gemaakt, dan kun je per zwangerschap overzichtelijk houden wat de status is.

Als nuchtere Hollander kan de app wat overweldigend zijn en dat is misschien juist wel door dat thema. Probeer daar echter een beetje doorheen te kijken of je kritische blik even buiten de deur te zetten: deze ervaring is ‘very American’, maar uiteindelijk zitten er goedbedoelde adviezen in de app en vooral helpt het je overzicht houden van wat je allemaal kunt doen ter voorbereiding op de bevalling en vooral op het vaderschap.

App van de Week: Daddy Up helpt vaders op weg

Vaderschap

De app ziet er mooi uit, is overzichtelijk en hoewel het niet ideaal is dat je een account moet aanmaken, heb je binnen een minuut alles al ingesteld. Er zit een grote gele knop onderin de app met ‘survival mode’, dus mocht de bevalling starten en je even totaal niet meer weten waar je bent en wat je moet doen, dan kun je die knop drukken en staat daar het nummer van je dokter vast ingevuld (let op: die moet je dus wel eerst zelf invullen). Ook is er in de app ruimte voor foto’s en het is tof om daar consequent mee om te gaan. Zo krijg je een leuke verzameling van foto’s waarin je je kind steeds verder ziet opgroeien.

Het enige nadeel aan Daddy Up is dat het eigenlijk vooral ‘pregnancy up’ is, het gaat vooral om de periode van de zwangerschap, in plaats van wanneer de baby is geboren. Vul je bijvoorbeeld in dat je baby 2 weken geleden is geboren (of 7 jaar geleden), dan zie je helemaal geen tips en adviezen meer. Het is dan alleen maar een stilstaand ‘kaartje’ met leeftijd, naam en eventueel een foto. Dat is wel jammer, maar om vaders op weg te helpen met de zwangerschap en alles wat er op hen afkomt, is Daddy Up een erg leuke app die je zowel informeert als geruststelt. Daar hoef je niet eens een houthakkershemd voor te dragen.

App van de Week: Daddy Up helpt vaders op weg

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Daddy Up
Het is vandaag Vaderdag en of je nu zelf vader bent of wordt, of gewoon interesse hebt in hoe zo’n vaderschap in elkaar kan zitten: de app Daddy Up is waarschijnli ..

Meer info

Ken je ook een goede app die je helpt ter voorbereiding op het ouderschap? Deel het nu in de reacties.

Lees meer over:
App van de week Daddy Up

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties