App van de Week: Breakzy toont je leuke tussenstops tijdens je route

App van de Week: Breakzy toont je leuke tussenstops tijdens je route

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Of je nou in Nederland onderweg gaat naar de Efteling of in Frankrijk van Cannes naar Parijs rijdt: soms heb je even behoefte aan een leuke tussenstop. Nu kun je daar het internet voor gebruiken, maar nog specifieker op jouw locatie geënt is onze App van de Week, Breakzy. Die helpt je langs je route een leuke trekpleister te vinden als pauzeplek.

Breakzy

Breakzy is een geweldige app. Het is er eentje voor mensen die graag iets spontaans willen doen (al kun je ook van te voren al op je route kijken waar je een tussenstop wil doen). Erg handig als je een eurotrip doet of bijvoorbeeld kinderen hebt die een autorit van 5 uur niet gaan trekken. Je plant je route in de app en je ziet dan op een maximum van 10 kilometer afwijkend van je route wat er zoal te doen is. Denk bijvoorbeeld aan een speelbos of een picknickplek, maar ook een dorpje of een grot die de moeite waard is om te bezoeken.

De vrijheid van reizen met de auto wordt extra benadrukt door Breakzy. Lekker op avontuur en de autorit een stuk leuker maken door toffe stops toe te voegen. Je hebt alle vrijheid om te komen en te gaan wanneer je maar wil (al hebben sommige bezienswaardigheden uiteraard openingstijden). Of het nu is voor een uitgebreide plaspauze of omdat je echt helemaal wil stoppen en de volgende dag wil doorrijden, Breakzy staat barstensvol locaties om even op een niet-saaie manier uit te rusten. Er zijn in Europa maar liefst 13.000 plekken te vinden voor een welverdiende stop.

App van de Week: Breakzy toont je leuke tussenstops tijdens je route

De app is handig in gebruik. Je moet er wel op inloggen, maar vervolgens kun je zelf een route uitstippelen en zie je in een mooi weergegeven kaartje precies wat waar te doen is. Wat ons betreft mag hij nog wel iets uitgebreider (bijvoorbeeld met meer mooie natuurstops of bijzondere standbeelden of dorpjes), maar nu al vind je er veel inspiratie om iets leuks te doen en even uit die auto te komen.

Gerelateerde artikelen

Met handige iconen wordt per locatie bijgehouden wat je er zoal kunt vinden qua activiteiten. Denk aan tanken, eten, plassen, shoppen, in de speeltuin spelen en de vrije natuur bezoeken. Je kunt reviews lezen (en schrijven) over de locaties en meestal staat er ook een korte uitleg bij over de locatie. Je kunt ook meteen door naar de officiële website van de locatie, wat heel praktisch is omdat je misschien openingstijden wil opzoeken of toch meer informatie wil over wat er precies te doen is.

Je kunt met een tik op de knop een locatie aan je route toevoegen en zo hoef je niet alles weer apart in Google Maps te zetten. De app ziet er mooi uit qua design, hij werkt goed en hij is bovendien lekker snel. Zeker een aanwinst op je smartphone, helemaal als je er in de zomer vaker op uittrekt met je bolide. We weten dat de brandstofprijzen op dit moment nogal tegenvallen, maar met een paar leuke extra Breakzy-stops op je route maak je je dure autorit nog veel meer de moeite waard.

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Breakzy

Breakzy

Of je nou in Nederland onderweg gaat naar de Efteling of in Frankrijk van Cannes naar Parijs rijdt: soms heb je even behoefte aan een leuke tussenstop. Nu kun je daa ..

Hoe stippel jij normaliter de tussenstops tijdens je roadtrip uit? Laat het ons weten in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk