App van de week: bewaar alle klantkaarten in de Stocard-app

App van de week: bewaar alle klantkaarten in de Stocard-app

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Steeds meer winkels hebben een eigen klantkaart – meestal leveren zulke kaarten, soms pas na verloop van tijd, korting op voor de eigenaar van de kaart. Het nadeel is dat deze kaartjes steeds meer ruimte in beslag nemen in je portemonnee. Stocard verhelpt dat probleem door je klantkaarten digitaal op te laten slaan.

Stocard

De kans dat je graag rondloopt met een portemonnee die uitpuilt van klantkaarten is klein, en toch is het aannemelijk dat er een flink aantal klantkaarten in jouw portemonnee zijn opgeslagen. Begin alvast met het tellen van de kaart van je favoriete supermarkt en vervolg je weg naar andere lokale en internationale winkelketens. Hoeveel kaarten je hebt, zal net afhangen van hoe vaak jij fysiek bij winkelketens aanwezig bent, evenals de ketens die je bezoekt. Ben je ervan geschrokken hoeveel kaarten je hebt?

App van de week: bewaar alle klantkaarten in de Stocard-app

Mocht je ervan zijn geschrokken, dan is Stocard de eerstvolgende applicatie die jij moet installeren op jouw telefoon. Nieuw is deze app zeker niet – wereldwijd worden de diensten van Stocard door ongeveer 58 miljoen mensen gebruikt. Een van de belangrijkste mogelijkheden die de app biedt, is het opslaan van klantkaarten – hoewel het lastig is om te controleren of alle klantenkaarten in de app opgeslagen kunnen worden, kan wel worden gesteld dat de belangrijkste kaarten gedekt zijn door Stocard.

Gerelateerde artikelen

Klantkaarten toevoegen

Nadat je Stocard hebt geïnstalleerd, kun je de app in principe direct gebruiken – het is mogelijk om een Stocard-account op te zetten, maar dat is niet verplicht. Wissel je van telefoon, dan is het wel aan te raden om een account aan te maken. Klantkaarten worden dan namelijk gesynchroniseerd tussen telefoons, terwijl je ze anders alsnog handmatig in de app moet plaatsen als je een nieuwe telefoon hebt aangeschaft.

App van de week: bewaar alle klantkaarten in de Stocard-app

Als je hebt besloten of je wel of geen account aan zou willen maken bij Stocard, kun je kaarten aan de app toe gaan voegen. Klik daarvoor op ‘Kaart toevoegen’ rechtsonder. Je ziet nu een lijst van de populairste klantkaarten met daaronder ‘alle’ klantkaarten in Stocard. Met de zoekbalk bovenin de app kun je ook zoeken naar de juiste klantkaart, in plaats van door de oneindige lijst te scrollen. De juiste winkel gevonden? Klik deze dan aan en accepteer dat de app toegang krijgt tot je camera.

Folders van de winkels

Hij zal nu de barcode scannen en voegt de kaart daarna toe aan je app. Een van de opties die je op de pagina van de winkel terugvindt, is de mogelijkheid om de ‘openingstijden’ van de winkel in jouw regio te tonen. Bij de Albert Heijn liet de app – in tegenstelling tot de openingstijden – juist de folder zien van de aanbiedingen van dit moment. Hoewel er geen andere kaarten voor handen waren op de redactie, wordt verwacht dat Stocard bij andere winkelketens ook de folders zal laten zien.

App van de week: bewaar alle klantkaarten in de Stocard-app

Een laatste mogelijkheid voor het toevoegen van klantkaarten waar je rekening mee dient te houden is de landselectie: standaard zal deze ingesteld staan op Nederland als je IP-adres Nederlands is, of België als je IP-adres juist tot België toebehoort. Je kan echter ook andere landen selecteren in de app. Na een jaar in België gewerkt te hebben ontstond er bij mij – als Nederlander – een opstapeling van klantkaarten uit België. Door op het +-icoontje te klikken en rechtsboven op het wereld-icoontje te klikken, kan je ervoor zorgen dat je klantkaarten van bijvoorbeeld Belgische ketens kan toevoegen (of uit andere landen).

Gerelateerde artikelen

Lege(re) portemonnee?

Lukt het jou om je portemonnee te legen met de Stocard-app? Ben jij van plan om de app een kans te geven, of heb je liever fysieke kaartjes mee op je trip naar de winkelstraten? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Stocard - Klantenkaarten App

Stocard - Klantenkaarten App

Ben je het moe om al die plastic klantenkaarten bij te houden? Dan kan Stocard je nieuwe beste vriend worden. Met Stocard sla je al je klantenkaarten op in een s ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk