App van de Week: betaalapp Bonsai is een heel tof concept

App van de Week: betaalapp Bonsai is een heel tof concept

Laura Jenny

door Laura Jenny

Het is alleen in België handig, maar het is zo'n tof concept dat we er toch een App van de Week aan wijden. Bonsai is een betaalapp, dat zou je misschien niet verwachten, maar wat je wel verwacht is iets met bomen, toch? Dat klopt ook, want met deze app worden er na een x aantal betalingen bomen geplant.

Bonsai betaal-app

Het idee is dat je de Bonsai-app linkt aan je bank. Zo zie je in de app het overzicht van je rekeningen. Je kunt het gebruiken om geld te storten naar vrienden waarmee je lekker op het terras hebt gezeten, of je kunt er QR-betalingen mee doen. En als je tien betalingen hebt gedaan, dan planten de mensen die achter de app zitten een boom. Zo kun je een heel bos bij elkaar sparen. En: 10 procent van de omzet wordt aan een goed doel voor bebossing geschonken.

Zo'n systeem van bomen planten hebben we in Nederland ook, namelijk bij de bank Bunq. Als je daar 100 euro uitgeeft, dan wordt er ook een boom geplant. Dat is supergaaf, maar er mist dus nog een app die dit doet voor alle banken. Het fijne aan Bonsai is dat het er ook heel mooi en modern uitziet. Want hoeveel Nederlandse banken ook hun best doen, vaak is het toch wat hoekig en een beetje saai van design. Dan is Bonsai net even wat ronder en meer gelikt.

Bomen planten

Bonsai werkt bovendien ook met Google Wallet, wat het nog wat makkelijker in gebruik maakt. Wel moet je de app wel durven gebruiken. Het is een veelgebruikte en gangbare app in België, maar je moet de app wel toegang geven tot je bank en niet iedereen voelt zich er prettig bij dat te doen. Bekijk dus eerst goed de voorwaarden en bedenk of je hiervoor openstaat.

Het is een toffe app omdat het het leuker maakt om betalingen te doen, iets wat normaal een vrij rechttoe rechtaan activiteit is. Nu komt daar dan toch een extraatje bij. Het is iets waar niet iedereen gevoelig voor zal zijn: maar als je gelooft dat alle kleine beetjes helpen, dan hopen we dat je al gauw door de bossen de bomen niet meer kan zien. Als je je dat tenminste kunt veroorloofbomen.

Gerelateerde artikelen

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Bonsai

Bonsai

Het is alleen in België handig, maar het is zo'n tof concept dat we er toch een App van de Week aan wijden. Bonsai is een betaalapp, dat zou je misschien niet verwa ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk