App van de week: bereken je snurkscore met SnurkLab

App van de week: bereken je snurkscore met SnurkLab

Snurk jij wel eens ‘s nachts? Grote kans van wel, maar als je alleen slaapt dan is de kans erg klein dat je te weten komt hoe luid je snurkt en welke geluiden je maakt bij het snurken. Via SnurkLab kun je precies zien hoeveel je snurkt aan de hand van een snurkscore. Hoe je deze snurkscore berekent? Je leest het in de App van de week.

SnurkLab

Vroeger had ik de verwachting dat ik ‘s nachts niet zou snurken, niets bleek minder echter waar. Een slaapsessie met mijn vrienden leverde al snel klachten op over mijn cirkelzaag-snurkgeluiden. Vaak is het makkelijk opgelost door even te draaien, maar fijn is het natuurlijk niet. Mocht je zelf niet weten of je 's nachts snurkt, dan kan een app die je snurksessies opneemt en analyseert van pas komen. De app SnurkLab is één van de gerenommeerde snurkapps in de Google Play Store en is voor deze week de ‘App van de week’. Mocht je te weten willen komen of je snurkt – of een oplossing willen zoeken voor je snurkgedrag – lees dan verder.

App van de week: bereken je snurkscore met SnurkLab

Het installeren en instellen van SnurkLab is makkelijk: de app is via de Play Store te downloaden. Na het installeren van de app hoef je geen account aan te maken en het nemen van een abonnement is wel mogelijk, maar is geen vereiste. Wel is het handig om een aantal gegevens in te vullen, zodat de app een juiste schatting kan maken van je snurkgedrag. Klik hiervoor na het installeren van de app op Profiel, gevolgd door Account. Hier kun je vervolgens je lichamelijke gegevens invullen en kun je aangeven dat je slaapapneu hebt.

Slaapsessie opnemen

Vervolgens is het moment daar om je slaapsessies op te nemen. Hiervoor zal de app gebruikmaken van de microfoon van je telefoon: hiervoor zal SnurkLab toestemming vragen als je de app voor het eerst gebruikt. Voordat je gaat slapen kun je een aantal instellingen aanpassen voor je slaapsessie, waaronder de tijd voordat je gaat slapen. Daarnaast biedt SnurkLab de mogelijkheid om factoren in te vullen die mogelijk een positieve of negatieve invloed hebben op je slaapgedrag en kun je via de remedies-sectie aangeven of je specifieke aanpassingen hebt gedaan om het snurken te minderen. Dit zijn vaak oplossingen die zijn besproken met je (huis)arts.

App van de week: bereken je snurkscore met SnurkLab

Nadat de juiste instellingen zijn ingevuld, druk je op start en zal de app zijn slaapmeting starten. De volgende ochtend kun je de metingen stopzetten door opzij te vegen op de weergegeven balk. Heb je de slaapsessie afgerond, dan kun je terecht in het tabblad ‘Resultaten’ om te zien hoeveel je hebt gesnurkt, waarbij de verschillende kleuren aanduiden hoe luid je hebt gesnurkt. Bij de resultaten zal je ook een ‘Snurkscore’ zien die je kan vergelijken met eerdere nachten, om zo te zien of factoren of remedies een gevolg hebben gehad op je snurkgedrag.

SnurkLab installeren

Nadat de slaapacties zijn gemeten kun je de resultaten gebruiken om zelfstandig aanpassingen door te voeren, of kun je de resultaten gebruiken om met je arts te zoeken naar nieuwe oplossingen. Let er wel op dat SnurkLab slechts deels gratis is: zo is niet je volledige slaapsessie terug te luisteren als je de gratis variant gebruikt. Daarnaast slaat de gratis versie gegevens enkel lokaal op, waardoor ze verloren gaan als je ooit je telefoon kwijtraakt of hem reset en mis je de mogelijkheid om binnen de app jouw trends in snurkgedrag terug te vinden.

App van de week: bereken je snurkscore met SnurkLab

Een SnurkLab Premium-abonnement kost 11,99 euro per jaar, of 3,99 euro per maand. Snurk jij wel eens, of heb je van anderen gehoord dat je daar geen last van hebt? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan het artikel.

Lees meer over:
App van de week

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties