App van de Week: Apple Music Classical is nu binnen Android te beluisteren

App van de Week: Apple Music Classical is nu binnen Android te beluisteren

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Klassieke muziek staat wel op streamingdiensten, maar Apple meende dat het meer aandacht nodig had. Daarom komt het met Apple Music Classical, dat nu te downloaden is in de Play Store. Het is een soort Apple Music, de gewone streamingdienst van het bedrijf, maar dan met alleen klassieke muziek. In deze App van de Week nemen we hem onder de loep.

Primephonic

Apple heeft de Nederlandse dienst Primephonic enige tijd geleden overgenomen en daaruit is Apple Music Classical ontstaan. Je kunt de app dus ook op Android downloaden, al moet je daarbij ook de Apple Music-app downloaden: er is namelijk een connectie benodigd tussen je Apple Music-account en deze app. Dus inderdaad: je moet Apple Music-abonnee zijn om toegang te krijgen tot de app. Er is een proefperiode waarvan je gebruik kunt maken om het eens te proberen.

App van de Week: Apple Music Classical is nu binnen Android te beluisteren

De reden dat Apple kiest voor een aparte klassieke muziek-app is dat het anders is en daardoor een andere benadering benodigd. De titels zijn bijvoorbeeld veel langer (wat natuurlijk weinig met de muziek zelf te maken heeft, maar wel met de presentatie binnen een streamingdienst), en volgens Apple is de app zo gemaakt dat hij de complexere gegevens binnen de klassieke muziek beter de baas is. Daarnaast doet natuurlijk elk orkest zijn eigen versie van de vier jaargetijden van Vivaldi en kun je je soms maar moeilijk een weg banen door al die verschillende varianten. Deze app biedt wat dat betreft wat meer mogelijkheden.

Apple Music Classical

De app werkt technisch heel prima. Het is wel een erg witte app. Zeker als je altijd gewend bent in donkere modus te werken, dan is al dat wit wel even wennen. Wel ziet het er erg clean en duidelijk uit: er is niet allemaal reclame bijvoorbeeld, geen drukke home-pagina’s: Apple houdt het gelukkig vrij rustig. De fotografie bij de stukken is niet spannend, maar het is wel van goede kwaliteit. Ook probeer de app je te inspireren nieuwe artiesten te vinden door je op de homepagina wat artiesten voor te schotelen waar je nog niet eerder naar hebt geluisterd.

App van de Week: Apple Music Classical is nu binnen Android te beluisteren

Het is zondag, echt een dag voor klassieke muziek, mocht je het eens willen proberen, houd er dan rekening mee dat je ineens twee extra apps op je telefoon hebt en als je nog geen Apple Music hebt, dan is het aan te raden dat je voor die proefperiode afloopt in je agenda een notitie zet om het op tijd op te zeggen (als je er niet voor wil betalen). In ieder geval is het het proberen waard, zeker voor mensen die wel houden van de prachtige klassieke stukken die oude en jonge componisten ons hebben gegeven.

Gerelateerde artikelen

App van de Week

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zaterdag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Apple Music Classical

Apple Music Classical

Apple heeft besloten dat klassieke muziek meer aandacht verdient, ondanks dat het al beschikbaar is op verschillende streamingdiensten. Daarom introduceert het nu Ap ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk