App van de week 42: Vyclone, filmen met je vrienden

App van de week 42: Vyclone, filmen met je vrienden

Wessel van Waas

door Wessel van Waas

Laatst geüpdatet

Partymode

Vorig jaar zomer kondigde Google de Partymode aan op Google+ foto's maken met al je vrienden op een bruiloft en dan in een tijdlijn het van alle kanten terug kunnen kijken. Ook Google Glass-video's vinden hun weg naar deze service. Toch miste ik altijd iets in dit geheel, namelijk een video die één moment van verschillende kanten kan vastleggen. De partij die dit nu mogelijk heeft gemaakt is Vyclone, in samenwerking met Microsoft, dit omdat volgens de makers van Vyclone Microsoft zoveel kennis had van browsers. Ik moest als developer even slikken bij die opmerking maar ik begrijp de goede bedoelingen.

Samen filmen

Vyclone zag ook dat iedereen filmt met zijn smartphone maar dat je daar nooit een interessante video van krijgt. Omdat tegenwoordig iedereen een videocamera in zijn zak heeft, is het idee van samen filmen tot een echte productie natuurlijk snel gemaakt. De uitwerking bleek voor de mensen achter Vyclone wat meer voeten in de aarde te hebben. Omdat video bewerken in een browser vrij moeilijk bleek zijn ze gaan samenwerken met Microsoft, die op zijn beurt heeft gezorgd voor de infrastructuur om de video's op elke browser te kunnen bewerken. Het resultaat mag er zeker zijn. De video die je met meerdere mensen op de smartphone hebt geschoten, wordt automatisch gekoppeld en die kan je bewerken op zowel de website als je smartphone. Zo kan iedereen die meegedaan heeft, zijn eigen video afmonteren. Ook al vind je de edit van Vyclone of van één van de andere filmers verschrikkelijk, dan kan je altijd zelf nog je eigen montage maken.

Kwaliteit

Het eerste nadeel naast dat ik de afgelopen weken nog geen groep mensen met Vyclone ben tegengekomen, is dat niet elke smartphone scherpe beelden schiet. Stel je filmt met 40 man. Dan zijn waarschijnlijk 4 camera's echt scherp. Dan is ook nog de vraag of die mensen allemaal tegelijk hebben gefilmd of ergens om de beurt. Wat je op dit moment ziet gebeuren op de website en in de app van Vyclone dat het vooral mensen zijn die van te voren afspreken de app te gebruiken. Muzikanten en Skaters hebben het platform inmiddels gevonden. Het resultaat is veel heftig bewegende camera's en montages die nog veel te wensen overlaten. Toch verwacht ik binnenkort meer mensen die het platform vinden en er net zoals dat met Instagram en soortgelijke netwerken gebeurd heel creatieve dingen mee gaan doen.

Screenshots

Conlcusie

Ik moet zeggen dat de interface van Vyclone mij positief verrast heeft. Het werkt echt als een Androidapp en ziet er ook zo uit. De nadelen van een systeem als dit zijn dat je echt een groep en een leuke situatie moet vinden waar je het kan gebruiken. Even achteraf een video van een ander apparaat toevoegen lijkt niet mogelijk. Misschien een leuke optie voor de toekomst. Over het algemeen raad ik mensen zeker aan de app eens uit te proberen al is het maar om alle maffe video's te bekijken die nu voornamelijk als test geüpload zijn.

Beschikbaarheid

Vyclone is gratis beschikbaar in de Play Store en wat meteen opvalt is dat de app echt goed volgens de Android-ontwerpregels gebouwd is, zeker ook omdat de app ook beschikbaar is voor iOS en Windows Phone. Veelal vervallen ontwikkelaars dan al snel in een kopie maar dat is hier zeker niet aan de orde.

Om Vyclone te installeren klik je op de onderstaande knop. Vyclone voor Android is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store.

Vyclone - Film together

Vyclone - Film together

Met Vyclone is het mogelijk om samen video's te maken. Stel voor, je bent met een aantal vrienden op pad en er maken er drie een filmpje, allemaal vanaf een andere l ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk