App van de week 25: Turbo Client: FTP kan sexy zijn

App van de week 25: Turbo Client: FTP kan sexy zijn

Wessel van Waas

door Wessel van Waas

Laatst geüpdatet

FTP

Web developers zullen direct snappen waar ik het over heb. Voor medemens die niet de hele dag met zijn hoofd in HTML, PHP of JavaScript-codes zit is het waarschijnlijk wat onbekender, maar je bent het vast wel eens tegen gekomen. FTP (File Transfer Protocol) is een verbindingsprotocol waarmee je een map op een server kunt benaderen en er bestanden op kan zetten of er af kunt halen.

Design

FTP-clients zijn vaak lelijk op de PC maar ook op de Mac is er weinig knappe software te vinden voor dit doeleinde. Op Android waren FTP-clients tot nu toe vaak apps die in de oude stijl met zwarte lijsten en witte teksten werden opgebouwd. Als er dan eindelijk een wat mooiere client langskwam, kon je je bestanden er nog niet in bewerken. Android was een drama met onderweg wijzigingen doorvoeren. Gelukkig is dat nu over.

FTP-werkzaamheden doe je normaal achter een computer. Dit is omdat je direct kan zien wat de resultaten van je handelingen zijn en als het mis gaat, repareer je iets net wat sneller met een toetsenbord en meerdere vensters dan op je telefoon. Maar wat nu als er een klein spelfoutje in één of andere site zit en je kunt dit onderweg even repareren? Dan is Turbo Client de ideale partner. Je opent de app, voert de credentials van de website in en opent de server. Dan zie je een partij mapjes. Als je weet wat je doet, kies je de goede map en navigeer je in stijl naar de juiste file: XML- en PHP-bestanden zijn groen, HTML-bestanden hebben de bekende HTML5-tag met een oranje achtergrond, afbeeldingen mooi blauw en andere bestanden zijn grijs. Je hebt meteen een goed overzicht. Ook kun je via 'preferences'de instellingen van de pagina nog veranderen, waardoor je al je items in een rooster of in een lijst kunt zetten.

Jammer is wel dat je dan even uit de server moet om naar de instellingen te gaan ik had het menu vanaf elke pagina beschikbaar willen hebben. Als je een bestand opent, zie je de code in het wit en de achtergrond in het zwart geen bijzonderheden hier: syntax-highlighting zou fijn zijn als toevoeging.

Turbo Client Android

Pro-versie

Natuurlijk wil de ontwikkelaar van deze app ook graag iets aan zijn kunstwerkje verdienen. De app heeft een gratis vorm waarin je de app redelijk kunt gebruiken. Toch is er een beperking in het bewerken van bestanden. Op dat punt zal je de licentie moeten aankopen: deze licentie gaat via een in-app-aankoop en kost €1,99. Voor die €1,99 krijg je:

- Elk bestandstype openen

- Private key en Passphrase Support (voor als je server verder beveiligd is dan alleen met een wachtwoord)

- Back-up en terugplaatsen van gegevens

Instellingen

Er zijn een wit en zwart thema beschikbaar. Naast deze uiterlijke aanpassingen kun je kiezen of je alles in roosters, lijsten of detailleerde lijsten wil weergeven. Je kunt ook de downloadmap en een wachtwoord instellen. Op deze manier zit niet iedereen zomaar in websites van klanten als ze even op je telefoon kunnen kijken. Wel zo veilig.

Beschikbaarheid

Turbo Client is wat mij betreft de fijnste FTP-app voor Android. Andere apps missen een editor of je moet telkens je bestand downloaden aanpassen en weer uploaden. In dit geval kun je direct opslaan. Het is gewoon erg vriendelijk. Je kunt TurboClient hier installeren vanuit de Google Play Store.

Turbo FTP client & SFTP client

Turbo FTP client & SFTP client

Turbo Client is een zeer uitgebreide applicatie, te gebruiken als FTP-client om o.a. bestanden op een webserver te zetten.  ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk