AW App Battle: de beste apps in de Play Store-categorie 'Tools'

AW App Battle: de beste apps in de Play Store-categorie 'Tools'

Redactie

door Redactie

Laatst geüpdatet

Het eind van 2019 nadert en in de tussentijd worden er via allerlei toplijstjes de favoriete keuzes van Nederlanders bekend gemaakt. In het kader hiervan introduceren we de gloednieuwe Androidworld app-battle waarin twee redacteurs hun favoriete apps in een categorie selecteren. Vervolgens is het woord aan jullie en maken we aan het eind van dit jaar per categorie de uiteindelijke winnaar bekend.

App-battle tussen Sebastien en Claudia

Redacteurs Sebastien en Claudia presenteren in de komende dagen hun favoriete vier apps in verschillende Play Store-categorieën. Vandaag is de Play Store-categorie 'Tools' aan de beurt en op maandag 31 januari is het woord aan jullie. Dan mogen jullie namelijk de beste apps in elke categorie kiezen zodat ze de trofee 'Beste app van het jaar 2019 in de categorie...' zullen mogen dragen.

Categorie Tools

Sebastien: vier beste apps

1. Google Vind mijn apparaat

Er zijn tal van hulpmiddelen die je kunnen helpen om verloren zaken terug te vinden, zoals de Tile- en Chipolo-trackers die je aan een sleutelbos of in je portefeuille kan plaatsen. Vervolgens kijk je even op je telefoon waar het voorwerp zich bevindt.

Maar wat als je telefoon zelf is verdwenen? Installeer de app Google Vind mijn apparaat op een oude telefoon of tweede toestel, en vervolgens leidt die je recht naar je verloren vriend. Je kan een geluid laten afspelen, je telefoon vergrendelen  en je ziet de laatst bekende locatie op je scherm. De app kan alle telefoons terugvinden die met je Google-account zijn verbonden en je kan ook gebruikmaken van de eenvoudige url: 'google.com/android/find'.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

App battle tools

2. WiFi Analyzer (open-source)

Wifi, voor wie is het niet belangrijk? Als je online wil gamen, je huis uitrust met een leger van smarthome-apparaten of geregeld thuis werkt, kan je je verbindingskwaliteit gerust heilig noemen. Er zijn erg veel apps die de kwaliteit van de verbinding analyseren en de verschillende netwerken en kanalen kunnen vergelijken, maar deze WiFi Analyzer is één van de meest betrouwbare.

Deze open-source-app geeft je een uitstekend beeld van de signaalsterkte en de kwaliteit van acces points. WiFi Analyzer laat je kiezen tussen een licht en donker thema en je kan je scanresultaten ook delen. De app wordt heel regelmatig bijgewerkt door een groep van vrijwillige ontwikkelaars.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

App battle tools

3. OnePlus Zen Mode

De komst van de Digitaal Welzijn van Google heeft veel stof doen opwaaien. De app inspireerde fabrikanten om eigen apps te bouwen die gebruikers stimuleren om meer bewust om te gaan met technologie, en één van de beste voorbeelden daarvan is Zen Mode voor OnePlus-toestellen. Je kan daarmee een tijdlang volledige pauze nemen van je telefoon zonder berichten, afleidingen of een overdaad aan meldingen.

Anders dan de Focusmodus van Digitaal Welzijn kan je er niet voor kiezen om slechts specifieke afleidende apps uit te schakelen, maar ondanks die beperking slaagt de app beter in haar opzet dan Digitaal Welzijn. Je kan het pauzeren namelijk niet onderbreken, en wat overblijft is de mogelijkheid om noodoproepen te doen en je camera te gebruiken. Zodra je een periode van rust instelt, is Zen Mode als een staalharde tante die de telefoon van een kind afpakt en hem op de hoogste kast legt. 

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

App battle tools

4. Google Translate

Laat ons eerlijk zijn, deze is geen onbekende app voor velen. Toch kende Google Translate dit jaar een belangrijke verbetering voor zijn camerafunctie die nu automatisch talen herkent. Je kan de camera van je telefoon richten op een stuk tekst om in één keer een vertaling te zien op dezelfde plaats.

De impact van deze nieuwigheid valt niet de onderschatten, want Translate was echt een 'lifesaver' tijdens mijn reis door Oekraïne waarbij ik geregeld werd geconfronteerd met zowel Russische als Oekraïense teksten door elkaar. Het is voor een toerist bijna niet mogelijk om beide talen te onderscheiden en Cyrillische tekens intypen is ook geen lachertje als je het alfabet niet gewend bent. Wil je geen tekst vertalen, maar eerder een gesprek voeren? Dan schakel je simpelweg over naar de handige gespreksfunctie die communicatie veel vlotter en natuurlijker maakt.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

App battle tools

Claudia: vier beste apps

1. Google Recorder

De Recorder-app van Google is een nieuwe en zeer slimme app. De app neemt niet alleen audio-opnamen voor je op, maar kan ze ook transcriberen en daar heb ik inmiddels al veel gemak van gehad. De app kan namelijk Engelstalige vergaderingen, interviews, lezingen of gesprekken voor je uitschrijven. Daarnaast kun je in je audio-opnamen zoeken op woorden, muziek en zelfs geluiden zoals gelach. Recorder werkt tevens offline waarbij alle functies zoals opnemen, transcriberen en zoeken te gebruiken zijn.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Recorder

2. ShareMe (MiDrop) - Transfer files without internet

Xiaomi's ShareMe (voorheen MiDrop) laat je snel bestanden delen tussen Androidtelefoons. Je kan dan denken aan bestanden zoals, foto's, video, muziek, apps en meer en deze worden binnen een aantal seconden met de andere telefoon gedeeld, eventueel zonder internetverbinding. Volgens Xiaomi is het delen dan ook 200 keer sneller dan het delen via bluetooth en bevat de app geen advertenties. Wat wil je nog meer?

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

ShareMe

3. Google Lens

Google Lens is voor velen geen onbekende app maar hoort wat mij betreft in dit rijtje thuis omdat ik er al zoveel gemak van heb gehad. Google Lens is een hele slimme app die elementen uit foto's kan identificeren, maar ook uit objecten om je heen of in de zoekresultaten van Google Afbeeldingen. Zo heb ik in de vakantie veel planten, dieren en paddenstoelen op mijn foto's kunnen identificeren, en meer informatie over schilderijen in musea kunnen ontdekken. Dat is nog lang niet alles, de app kan je historische feiten en  openingstijden van gebouwen geven, informatie van visitekaartjes voor je opslaan, tekst selecteren en vertalen, streepjescodes voor je analyseren en ga zo maar door.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Google Lens

4. Edge Action: Edge Screen, Sidebar Launcher

Met Edge Action: Edge Screen, Sidebar Launcher kun je vanuit de rand van het scherm van je telefoon een venster openen met allerlei snelkoppelingen naar je veelgebruikte apps, de agenda, contactpersonen, klembord, het weer, een rekenmachine en ga zo maar door. Op deze manier kun je je homescreen lekker clean houden en vanuit elke app makkelijk via Edge Ection een andere app of functie openen. Dit is multitasken zoals het hoort!

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Edge Action

Laat je stem achter

Welke app is volgens jou de beste van het afgelopen jaar in de categorie Tools en wie heeft deze App Battle gewonnen? Laat je stem achter in onze poll. Eind december vind je vervolgens een overzicht van de beste apps van 2019 hier op Androidworld. Motiveer jouw stem in de reacties onderaan dit artikel en vertel ons ook welke Tools-app jouw persoonlijke favoriet was het afgelopen jaar.

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk