AW App Battle: wat is de beste 'Personalisatie'-app van 2019?

AW App Battle: wat is de beste 'Personalisatie'-app van 2019?

App-battle tussen Sebastien en Claudia

Redacteurs Sebastien en Claudia presenteren in de komende dagen hun favoriete vier apps in verschillende Play Store-categorieën. Vandaag is de Play Store-categorie 'Personalisatie' aan de beurt en eind dit jaar onthullen we welke apps de trofee 'Beste app van het jaar 2019 in de categorie...' krijgen. Laat je stem achter in de poll onderaan dit artikel.

Categorie Personalisatie

Sebastien: vier beste apps

1. Walli

Voor deze App Battle mag ik vier apps nomineren, maar als het er maar eentje kon zijn, zou het vast en zeker deze Walli zijn. De Play Store staat vol apps die achtergronden aanbieden, maar geen komt in de buurt van Walli. De app werkt samen met kunstenaars van over de hele wereld die mee profiteren van de advertentie-inkomsten die de app genereert.

Walli komt met leuke achtergronden in alle stijlen en je kan kunstenaars volgen om meteen op de hoogte te worden gebracht van nieuwe werken. De app komt verder met een handige diavoorstelling-functie voor wie graag automatisch van achtergrond wil veranderen na een gekozen tijdinterval. Walli is de personalisatie-app die mij het meest positief wist te verrassen dit jaar, en hier lees je alles over de app.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

beeld van de app

2. Lawnchair 2

Een smartphone gebruiken moet in 2019 aanvoelen alsof je op een mooie zomerdag in je tuinstoel zit te rusten. Dat moeten de ontwikkelaars van deze launcher gedacht hebben toen ze Lawnchair uitbrachten. De app is in feite een reïncarnatie van Pixel Launcher, dat is de kale, standaard launcher voor Pixel-telefoons, maar maar dan met een een aantal comfortabele extra's die de apps meer personalisatiemogelijkheden geven.

Lawnchair mist nog steeds de uitgebreide mogelijkheden van Nova Launcher, nog steeds mijn favoriete launcher, maar voor wie op zoek is naar simpliciteit, 'stock Android', en stabiele prestaties is Lawnchair een heel goede keuze. De app biedt ook ondersteuning voor Google Discover.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Beeld van de app

3. Always on AMOLED | Edge Lighting

Always on AMOLED wil veel meer functionaliteiten uit je always-on-scherm halen. Wat dacht je van een geïntegreerde kladblok of een rekenmachine bijvoorbeeld. Al zijn dat vooral leuke extra's want de app toont je meldingen aan de hand van 'Edge Lighting'. Dat is een functie waarbij je schermranden gaan oplichten als je een melding krijgt. We zagen die functie dit jaar standaard met de OnePlus 7 Pro komen.

Anders dan Lawnchair hierboven, draait deze app juist volledig om de grote hoeveelheid van opties. Elk detail van je always on-scherm kan je aanpassen. De hoeveelheid mogelijkheden kan voor sommige gebruikers overweldigend aanvoelen, zeker ook omdat de app volledig in het Engels werkt, maar voor de die hard-personalisatiefans zin al die keuzes juist prachtig. Je leest hier alles over Always on AMOLED.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

4. NotifyBuddy - AMOLED Notification Light

Personalisatie is veruit mijn favoriete appcategorie in de Play Store en dat komt omdat je met dergelijke apps kleine tekortkomingen van software kan wegwerken. Al geldt dat ook voor hardwaretekortkomingen, tenminste bij deze NotifyBuddy. Heb je ook gemerkt dat we steeds minder notificatie-LED's zien door al deze telefoons met een randloos design?

NotifyBuddy comes to the rescue bij iedereen die een ouderwets notificatielampje mist. Je kan zo'n pinkend lichtje op je AMOLED-scherm weergeven met deze apps, en omdat alle andere pixels gewoon niet oplichten is ook de impact op je accuduur heel klein. Je leest hier alles over NotifyBuddy.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

AW App Battle: wat is de beste 'Personalisatie'-app van 2019?

Claudia: vier beste apps

1. Action Launcher

Op Pixel-telefoons gebruik ik altijd de Pixel Launcher maar op testtelefoons, die we langer mogen gebruiken, installeer ik na de reviewperiode altijd Action Launcher. Deze launcher van ontwikkelaar Chris Lacy adopteert vaak erg snel nieuwe functies en onderdelen uit nieuwe Androidversies zodat je hier niet op achterloopt. Daarnaast bevat de launcher ontelbare handige functies die het je leven een stuk makkelijker maken.

Hou je niet van heel veel instelmogelijkheden? Dan is Action Launcher niks voor jou. Wil je wel graag je telefoon tot in de puntjes en geheel in eigen stijl organiseren? Dan ben je met Action Launcher aan het juiste adres.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

2. Achtergronden

Sinds de lancering in 2016 met de originele Pixel, werkt Google de Google Achtergronden-app regelmatig bij met nieuwe hogeresolutie-foto's die kunnen worden ingesteld op het startscherm en vergrendelingsscherm. De app bevat mooie plaatjes in categorieën als 'aarde', 'landschappen', 'geometrische vormen', 'stadsgezichten', 'leven', 'texturen', 'kunst' en 'effen kleuren'. De app is ook te gebruiken om je eigen foto's of (live) wallpapers van andere apps of launchers als achtergrond in te stellen. Voor extra variatie kun je er ook voor kiezen om dagelijks automatisch een andere achtergrond in te stellen.

Voor mij geeft de app voldoende afwisseling in wallpapers en gebruik ik daarom hier ook geen aparte app meer voor.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Google Achtergronden

3. Energy Bar

Energy Bar is een zogenaamde accu-indicator en laat met een subtiel maar goed zichtbaar lijntje bovenin de statusbalk zien hoe lang je nog met de accu kan voordat je hem moet opladen. Deze indicator is helemaal naar jouw smaak aan te passen. Zo is er een subtiele lijn mogelijk maar ook een indicator ter grootte van een deel van de statusbalk.

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

4. Energy Ring

Ik heb een tijdje de Galaxy S10 Plus en Galaxy Note 10 Plus mogen testen en voor deze telefoons zijn een heleboel handige kleine appjes ontwikkeld. Eén daarvan is Energy Ring. Deze app toont een 'energy ring' rondom het cameragat om aan te tonen hoe lang je nog met de accu kan voordat je hem moet opladen. Deze ring kun je aanpassen in dikte, kleur en richting waarin hij verschuift en de animatie die getoond wordt als de telefoon wordt opgeladen.

Dit soort subtiele creatieve oplossingen zijn wat mij betreft de één van de vele redenen waarom ik een Androidtelefoon heb.Bijna alles op Android is aan te passen naar je eigen wens.

> Energy Ring - Galaxy S10/e/5G/+ battery indicator!

> Energy Ring - Note 10/5G/+ battery indicator!

Google Play Badge voor Nieuwe games en Nieuwe apps

Laat je stem achter

Welke app is volgens jou de beste van het afgelopen jaar in de categorie 'Personalisatie' en wie heeft deze App Battle gewonnen? Laat je stem achter in onze poll. Eind december vind je vervolgens een overzicht van de beste apps van 2019 hier op Androidworld. Motiveer jouw stem in de reacties onderaan dit artikel en vertel ons ook welke Personalisatie-app jouw persoonlijke favoriet was het afgelopen jaar.

> Check de AW App Battle in de Play Store-categorie 'Tools'

Energy Ring - Note 10/5G/Lite/+ battery indicator!
Energy Ring is een app die creatief omgaat met de camera-inkeping op de Galaxy Note 10 en de Galaxy Note 10 Plus.  Om de app te geb ..

Meer info

Achtergronden - Walli
De Google Play Store puilt uit van de apps die je gratis of betalend achtergronden willen aanbieden, maar daarom zijn nog niet alle apps even goed. Walli kiest zelf ..

Meer info

NotifyBuddy - AMOLED Notification Light
Heb je geen notificatie-LED? In dat geval kan je het scherm van je telefoon inzetten om je op de hoogte te brengen van meldingen. De app NotifyBuddy doet precies dat ..

Meer info

Energy Ring - Galaxy S10/e/5G/+ battery indicator!
Energy Ring past in de categorie apps Hidey Hole (for Galaxy S10 series) en Holey Light. Het zijn allemaal apps die creatief zijn met de camera-i ..

Meer info

Always on AMOLED
De app 'Always on AMOLED brengt de mogelijkheden met het always-on-scherm naar een heel ander niveau.Als je ze geïnstalleerd hebt, word je handig geleid doorhee ..

Meer info

Lawnchair 2
De naam Lawnchair is afgeleid van lawn chair, spreek uit laun-cher. De eerste versie was gebaseerd op de officiële Pixel Launcher, beschikbaar gemaakt voor ande ..

Meer info

Achtergronden
Sinds de lancering in 2016 met de originele Pixel, werkt Google de Google Achtergronden-app regelmatig bij met nieuwe hogeresolutie-foto's die kunnen worden ing ..

Meer info

Action Launcher
Action Launcher is een zeer uitgebreide en populaire launcher waarmee je het hele uiterlijk van je toestel kunt aanpassen.  ..

Meer info

Lees meer over:
AW Battle

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer