ANWB Onderweg geeft ‘parkeeradvies’ voor de beste parkeerplaatsen

ANWB Onderweg geeft ‘parkeeradvies’ voor de beste parkeerplaatsen

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Parkeeradvies

Naar je bestemming rijden is soms nog het makkelijkste onderdeel: het wordt pas lastig zodra je op de bestemming bent aangekomen, en op zoek moet naar parkeerplaatsen. Dat geldt zeker voor bestemmingen die je nog niet eerder hebt aangedaan, of simpelweg erg druk zijn. Scheveningen is een goed voorbeeld van: voldoende parkeerplaatsen, maar niet altijd duidelijk waar je kan parkeren en wat de tarieven aldaar zijn. De Onderweg-app kan je daar voortaan mee helpen, door parkeeradvies te bieden.

ANWB parkeeradvies

Het gebruiken van de parkeeradviezen is erg gemakkelijk, zo schrijft ANWB op zijn website. Eerst zal je de ANWB Onderweg-app via de Play Store moeten installeren. Heb je deze app momenteel al op je telefoon staan? Dan dien je de update uit te voeren naar versie 4.6.

ANWB parkeeradvies

Na de installatie van de app, kan je naar het ‘Parkeren’-tabblad navigeren, dat in de onderste balk terug te vinden is. Vervolgens voer je het adres van de bestemming in en krijg je een lijst te zien van parkeerplaatsen in de omgeving – de app maakt daarbij onderscheid tussen ‘parkeren op straat’, ‘garages en terreinen’ en ‘verder met het OV’ en tot slot ‘reserveren’.

Gratis parkeren

Bij alle parkeermogelijkheden weergeeft de ANWB ook of er kosten aan verbonden zitten. Daarbij is wel direct een disclaimer aanwezig in de app; er kan immers niet met zekerheid gesteld worden of een parkeerlocatie gratis is. Voor het reserveren van een parkeerplaats geldt dat ANWB je door zal sturen naar de website van de verhuurder, waar je de parkeerplaats gereserveerd kan worden. In de app is realtime zichtbaar hoeveel parkeerplaatsen je nog kan reserveren, hoewel dat mogelijk afhangt van de locatie.

ANWB parkeeradvies

Parkeeradviezen zijn overigens niet beschikbaar in het buitenland; het is onbekend of ANWB deze dienst ook buiten Nederland zou willen introduceren. Indien ANWB de parkeermogelijkheden naar het buitenland uit kan breiden, dan zal één ding altijd missen: de mogelijkheid om je parkeerticket via de ANWB Onderweg-app te betalen. Een samenwerking tussen ANWB en Yellowbrick.

ANWB Onderweg

Naast de parkeeradviezen, biedt ANWB Onderweg de mogelijkheid om routes in te plannen, files in binnen- en buitenland te bekijken en de nabije tankstations te ontdekken (inclusief alle prijzen). Ben jij van plan om de ANWB Onderweg-app uit te proberen om de perfecte parkeerplaats te vinden? Als je ervaringen hebt met de functie, laat het ook dan gerust weten in de reacties onder het artikel.

ANWB Onderweg & Wegenwacht

ANWB Onderweg & Wegenwacht

De ANWB Onderweg-app geeft je alles wat je onderweg nodig hebt: actuele verkeersinformatie, ANWB File Alert bij vertraging op opgeslagen routes, een routeplanner, pa ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk