ANWB Onderweg laat nu beschikbare laadpalen in de omgeving zien

ANWB Onderweg laat nu beschikbare laadpalen in de omgeving zien

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De ANWB Onderweg-app laat niet alleen laadpalen in de buurt zien, maar ook laadpalen die beschikbaar zijn voor gebruik. Dat scheelt weer een ritje of wandeling om te kijken of er plek is voor je elektrische auto.

ANWB Onderweg

De ANWB Onderweg-app bevat ontzettend veel informatie voor autobestuurders. Je vindt er actuele verkeersinformatie, route- en file-alerts. Daarnaast is er een routeplanner, en kun je op je bestemming parkeeradvies krijgen, of meteen je parkeerticket betalen met de app. Je kan tevens actuele benzineprijzen bekijken en pech melden bij de Wegenwacht. Laadpalen in de buurt zijn ook al een tijdje in de app te vinden, maar dankzij een update vind je er nu ook een overzicht van beschikbare laadpalen.

ANWB Onderweg laat nu beschikbare laadpalen in de omgeving zien

De laadpaal-functie staat centraal in de navigatiebalk onderin de app. Je kan zoeken op adres en krijgt dan meteen een lijst met resultaten te zien. Als je die lijst omhoog sleept, komen er een twee filtermogelijkheden bij: tankstations en laadpalen. Er is ook een optie om het overzicht te sorteren op afstand of prijs. Zodra je op een resultaat tikt, zie je meteen welke palen beschikbaar zijn. Laadpalen die defect of 'onbereikbaar' zijn, worden ook weergegeven.

De beschikbaarheid van de laadpalen wordt erg overzichtelijk aangegeven via bolletjes bij de locatie:

  • Rood bolletje: In gebruik
  • Groen bolletje: Beschikbaar
  • Rood bolletje met een streep: onbereikbaar
ANWB Onderweg laat nu beschikbare laadpalen in de omgeving zien

 Update van de ANWB Onderweg - Verkeer, Parkeren, Tank, Laad & Wegenwacht app.

• Laden: vind nog beter de beste laadpaal. De app toont nu ook de beschikbaarheid!
• Diverse optimalisaties en verbeteringen  

Changelog in de Google Play Store

Je kan sinds dit jaar via de ANWB-app ook rechtstreeks contact opnemen met wegenwacht in geval van autopech. Je verstuurt dan digitaal je pechdossier en je deelt daarbij ook je locatie met je smartphone. Ben je op zoek naar een elektrische auto? Androidworld heeft er eentje getest, de Aiways U5. Je leest er alles over in deze review.

ANWB Onderweg downloaden

Wil je de nieuwe functie in de ANWB Onderweg-app ook proberen? De app is gratis te gebruiken en je kan ze hier downloaden.

ANWB Onderweg & Wegenwacht

ANWB Onderweg & Wegenwacht

De ANWB Onderweg-app geeft je alles wat je onderweg nodig hebt: actuele verkeersinformatie, ANWB File Alert bij vertraging op opgeslagen routes, een routeplanner, pa ..

Bedankt voor de tip, Ronald!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk