ANWB Onderweg kan nu bij pech je locatie delen met wegenwacht

ANWB Onderweg kan nu bij pech je locatie delen met wegenwacht

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Je kan voortaan in de ANWB-app rechtstreeks contact opnemen met wegenwacht in geval van autopech. Je verstuurt dan digitaal je pechdossier en je deelt daarbij ook je locatie met je smartphone. De functie is beschikbaar met de laatste update van de app.

ANWB-pechverhelping

Wie langs de weg staat met autopech zal straks minder stress hebben. Je kan voortaan de ANWB Onderweg-app openen en zo rechtstreeks contact zoeken met de wegenwacht. Je hoeft dus niet niet te bellen en zo vermijd je een wachttijd.

In het geval van autopech kan je in ANWB Onderweg in één keer het dossier delen van je auto samen met de locatie die door de gps van je smartphone wordt bepaald. De ANWB-app controleert wel eerst aan de hand van vragen of je met je auto op een veilige plaats staat, want als dat niet het geval is, dan is een telefoontje naar de ANWB toch noodzakelijk.

ANWB Onderweg kan nu bij pech je locatie delen met wegenwacht

Locatie delen en sms-updates

Als de situatie veilig is, kan je dan omschrijven met wat voor soort pech je zit en je deelt ook alle andere benodigde gegevens. Bij het doorgeven van je locatie zie je aan de hand van een pinnetje op kaart de werking van de gps op je telefoon. Je kan indien nodig het pinnetje verslepen om je locatie nauwkeuriger door te geven.

Gerelateerde artikelen

Ook tijdens het wachten blijf je niet in het ongewisse, want de app kan je updates geven over de status van de pechverhelping. Je krijgt via sms updates van de wegenwacht. De ANWB geeft aan dat het klanten in Nederland telkens binnen het uur wil helpen.

Naast de pechhulp blijven natuurlijk ook parkeeradvies en brandstofprijzen deel uitmaken van deze app. Vind jij de nieuwe functie een meerwaarde? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

ANWB Onderweg & Wegenwacht

ANWB Onderweg & Wegenwacht

De ANWB Onderweg-app geeft je alles wat je onderweg nodig hebt: actuele verkeersinformatie, ANWB File Alert bij vertraging op opgeslagen routes, een routeplanner, pa ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk