Annie: reminders voor speciale evenementen en gebeurtenissen

Annie: reminders voor speciale evenementen en gebeurtenissen

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Annie

Wat voor gebeurtenis jij nooit meer wilt vergeten en waarvan jij precies wilt weten hoeveel dagen het geleden is dat er iets is gebeurd of wanneer dat bijvoorbeeld 100, 500, 10000 of 10000 dagen geleden is, kun je bijhouden met Annie. In de app kun je gebeurtenissen of speciale evenementen invoeren, waarbij je van alles kunt bedenken. Bijvoorbeeld de geboorte van de kinderen, wanneer je je eerste huis hebt gekocht, op welke dag je begonnen bent bij je huidige baan of wanneer de eerste date was met je man of vrouw van je dromen.

Je voert dit in via de applicatie door rechtsboven op het plusteken te drukken, waarna je een titel en datum kunt invoeren. Ook kun je instellen vanaf wanneer er geteld moet gaan worden (1 of 0) en kun je instellen wanneer je herinnert wil worden aan deze gebeurtenis. Ook kun je foto's en covers toevoegen van desbetreffende gebeurtenis, zodat alles er wat mooier uitziet en je nog sneller kunt zien wat voor speciale gebeurtenis het betreft. Leuk om te zien wat je ook alweer heb gegeten op je eerste date of hoe lief kleine Sander eruit zag tientallen jaren geleden.

Standaard staan er enkele feestdagen in de app opgenomen, maar die kun je uiteraard verwijderen, want bijvoorbeeld Halloween is hier wat minder ingeburgerd dan in Amerika. De app kent een optie om een code in te voeren, zodat niet iedereen je speciale gebeurtenissen kan bekijken en ook is het mogelijk om de premium-versie vrij te kopen via een in-app-aankoop van € 1,59. Hierbij verdwijnen de advertenties, kun je een counter zien in de notificatiebalk en heb je de keuze uit meer thema's en lettertypes. De app (ook de gratis variant) bevat ook een widget die je op één van de homescreens kunt plaatsen. Hierbij kies je één van de speciale evenementen uit de app en een foto, waarna je direct en altijd kunt zien hoeveel dagen geleden die gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

Beschikbaarheid

Annie is te downloaden via de knop onder dit artikel, waarbij Android 4.1 of hoger benodigd is.

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk