Beveiligingsupdate van oktober voor Pixel-telefoons beschikbaar

Beveiligingsupdate van oktober voor Pixel-telefoons beschikbaar

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Beveiligingsupdate oktober 2020

In zijn maandelijkse beveiligingsupdate maken Googles Android-ontwikkelaars komaf met fouten en kwetsbaarheden in het Android-besturingssysteem. Fabrikanten krijgen de laatste beveiligingspatch ook telkens voor Google de update zelf uitrolt naar de Pixel-telefoons. Het is daarom dat dit jaar in tegenstelling tot Google doorgaans de eerste was om de update uit te rollen naar telefoons.

Opgeloste kwetsbaarheden

In het Security Bulletin geeft Google telkens een opsomming van alle kwetsbaarheden die dit keer zijn ontdekt. Daarbij krijg je te zien welke versie van Android gepatcht zijn en Google geeft ook altijd een vermelding die de ernst van de kwetsbaarheid aantoont rekening houdend met het risico dat kwaadwilligen de fout kunnen uitbuiten. Kritieke fouten zijn het meest ernstig, maar er zijn ook fouten, met een hoog, gemiddeld of laag risico.

Google heeft deze maand weer diverse beveiligingsrisico's verholpen. Dit keer zijn er in totaal 23 fouten verholpen waarvan geen als kritiek werden beschouwd. De Pixel-telefoons van Google kunnen nu alvast de laatste beveiligingspatch ontvangen en in de Pixel Phone Help-community maakt Google ook bekend welke fouten specifiek bij Pixel-telefoons werden verholpen. Je vindt hieronder ook een overzicht

Beveiligingsupdate installeren

Als je een Pixel-telefoon hebt, kun je de beveiligingsupdate via een Over The Air (OTA)-update downloaden. Je kan de beveiligingsupdate ook handmatig installeren. Je vindt hier informatie over hoe je dat precies kan doen. De Factory Images vind je hier en de OTA-bestanden kun je hier vinden. Heb je geen Pixel-telefoon? Dan moet je nog even wachten tot de fabrikant van jouw telefoon zijn beveiligingsupdate uitrolt.

Beveiligingsupdate van oktober voor Pixel-telefoons beschikbaar

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk