Zo zien de Instagram-achtige effecten in Android Berichten eruit

Zo zien de Instagram-achtige effecten in Android Berichten eruit

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Camera-effecten in Berichten

Android Berichten moet de succesvolle messenger van Google gaan worden, nu alle eerdere pogingen zijn mislukt. Google investeert dus veel tijd in deze app en de belangrijkste vernieuwing is de onlangs aangekondigde versnelde beschikbaarheid van RCS. Met deze techniek gaat Android Berichten steeds meer lijken op een messenger-app als WhatsApp of Telegram.

Ondertussen wordt er ook nog gesleuteld aan de camera-mogelijkheden in de sms-app. XDA is hier samen met een ontwikkelaar achter gekomen. Het gaat om effecten die als een laag over de werkelijkheid worden gelegd en lijken hierdoor erg veel op de verschillende effecten die je kunt gebruiken in Instagram Stories.

Er zijn in totaal vijf camera-effecten in het filmpje hieronder te zien, vliegtuig, ballonnen, vuurwerk, confetti en een engel. Als je de camera in de app opent, komen ze tevoorschijn naast de opties om een foto of een video zonder poespas te versturen. De foto's met effecten kunnen worden gebruikt bij het versturen van mms'jes, sms'jes en RCS-berichten.

Volgens XDA zijn de effecten erg cool omdat ze zo goed werken. De effecten kunnen namelijk gezichten herkennen en objecten voor en achter je gezicht plaatsen. In het geval van het ballonnen-effect werkt dit zo goed dat het bijna echt lijkt.

Google gaat met zijn Berichten-app de concurrentie aan met Apple's iMessage en omdat het bedrijf met sms en RCS iedereen met een telefoon kan bereiken, kan dit zo maar eens een succes worden. Of niet.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk