Android Auto nu in elke auto te gebruiken als app

Android Auto nu in elke auto te gebruiken als app

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android Auto

Er worden al meerdere in-car-entertainmentsystemen met ondersteuning voor Android Auto verkocht. In deze landen is ook al de officiële Android Auto-app te downloaden, waarmee dan door een Android-toestel met een USB-kabel te verbinden met de auto, Android Auto wordt opgestart.

[readmore article="179781"]

Stand alone

Nu is het dus mogelijk om Android Auto stand-alone te gebruiken. Zonder het gebruik van een in-car-entertainmentsysteem of de aanschaf van een spiksplinternieuwe auto waar zo'n systeem is ingebouwd. De app ziet er hetzelfde uit als voorheen alleen heeft het een aantal permissies nodig om data te verzamelen via de ingebouwde sensoren in de smartphone.

Beschikbaarheid

Helaas is de app nog niet beschikbaar hier. Of en wanneer deze mogelijkheid naar Nederland en België komt is niet bekend. Wanneer hier meer nieuws over is, lees je dat uiteraard op Androidworld. Wil je toch alvast aan de slag, download dan hier de APK.

Bron: Google

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk