Android Auto komt naar BMW's in 2020 met Wireless-ondersteuning

Android Auto komt naar BMW's in 2020 met Wireless-ondersteuning

BMW en Android Auto

De Duitse autobouwer BMW had lange tijd als een van de enige merken Apple CarPlay in zijn wagens, maar Android Auto is altijd een afwezige geweest. Het bedrijf kon altijd op veel kritiek rekenen van BMW-rijders die toevallig over een Android-telefoon beschikten. BMW wil die kritiek nu achter zich laten, want het bedrijf heeft bekend gemaakt dat het voortaan Android Auto zal ondersteunen.

BMW laat de software werken op infotainmentsystemen die werken op BMW Operating System 7.0. Dat nieuwe systeem werd in april onthuld met de BMW X5 - en 3-serie. De software van Google zal op alle schermen in je wagen getoond worden: op het centrale scherm, het instrumentenpaneel en het heads-up display.

Beelden van de nieuwe functies in Android Auto

Beschikbaarheid

Android Auto zal werken voor telefoons met Android 5.0 Lollipop of recenter, maar Google raadt aan dat toestellen minstens draaien op versie Android 6.0 Marshmallow. Wie zijn telefoon liever draadloos verbindt met zijn auto, in plaats van met een usb-kabel, moet over een recent Google- of Samsung-vlaggenschip beschikken. Android Auto Wireless werkt met de Nexus 5X en Nexus 6P of recenter, of je gebruikt een Samsung Galaxy S8 en Note 8 of een recenter toestel van Samsung. De ondersteuning voor Samsung-toestellen werd onlangs nog aangekondigd.

BMW zal zijn Android Auto-integratie voor het eerst tonen op de CES-beurs die in januari doorgaat in las Vegas. In juli zal Android Auto beschikbaar zijn voor BMW OS 7.0. Gebruik jij Android Auto? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging
Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer