Android-apparaatbeheer nu met gast-login

Android-apparaatbeheer nu met gast-login

Tom Enthoven

door Tom Enthoven

Laatst geüpdatet

Android-apparaatbeheer

Je Androidtoestel verliezen is natuurlijk erg vervelend; of dit nou voor even is omdat je gewoon vergeetachtig bent of voor langere tijd omdat je het slachtoffer bent geworden van diefstal. Met Android-apparaatbeheer van Google kun je de locatie van je geliefde Android opsporen en eventueel, indien nodig, deze blokkeren en alle gegevens wissen zodat jouw persoonlijke gegevens niet letterlijk en figuurlijk op straat komen te liggen.

Update

Het nadeel van Android-apparaatbeheer was altijd dat je je toestel alleen kon opsporen en blokkeren via een browser op de computer of via een ander Androidtoestel dat op dezelfde Google-account draait. Beide zaken die doorgaans niet standaard in je broekzak of handtas te vinden zijn.

De update voor Android-apparaatbeheer zorgt ervoor dat je voortaan ook via andere toestellen op zoek kunt gaan naar jouw verloren Android. Google heeft een functie ingebouwd waardoor je als gast met je eigen Google-account tijdelijk kunt inloggen op andermans toestel. Vervolgens kun je de locatie van je verloren smartphone of tablet traceren en eventueel gegevens wissen en het toestel blokkeren. Op deze manier kun je dus snel handelen als je je toestel kwijt bent, vooral als je een vriend of vriendin in de buurt hebt met een Android-device.

Beschikbaarheid

De update van de Android-apparaatbeheer-app wordt in fasen uitgerold. Dat houdt in dat het kan zijn dat jij de update nog niet binnen hebt. Om de app te installeren of om te kijken of de update voor jou klaarstaat, druk je op de onderstaande knop.

Google Vind mijn apparaat

Google Vind mijn apparaat

Als je Google Vind mijn apparaat moet gebruiken, dan hoop ik dat dat is omdat je je telefoon ergens in huis hebt laten slingeren. De app is namelijk b ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk